10 bin aileye yardım yapılacak

Çorlu Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı olağan toplantısı önceki gün Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında gerçekleştirildi.

Çorlu 2.02.2012 21:01:00 0
10 bin aileye yardım yapılacak

Çorlu Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı olağan toplantısı önceki gün Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında gerçekleştirildi.

EK ÖDEME KATSAYILARI BELİRLENDİ

Toplantıda ilk olarak kadro unvan değişikliği konusu görüşüldü. Norm kadroda yer alan teknisyen kadrosunun tekniker olarak değiştirilmesi oybirliğiyle kararlaştırılırken, teknisyen olarak çalışan Volkan Yenlik'in öğrenim durumu değişikliği sebebiyle kadrosunun tekniker olarak değiştirilmesi de oybirliğiyle kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Sözleşmeli Personele Ödenecek Ek Ödeme Oranlarının Belirlenmesi konusunun görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmenin ardından ek ödeme katsayıları avukat, mimar, şehir plancısı ve mühendis personel için 105, tekniker personel için 88, veteriner personel için 115 olarak oybirliği ile karara bağlandı.

24 SAAT ÇALIŞMA, 48 SAAT TATİL

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde İtfaiye İç Hizmet Yönergesi Değişikliği görüşülürken, itfaiye iç hizmet yönerge değişikliği oybirliğiyle kabul edildi. Yeni uygulamada 24 saat çalışma 48 saat dinlenme şeklinde çalışma sistemi uygulanacağı belirtildi. Toplantıda S ve J plakalarla ilgili komisyon raporu da görüşüldü.

PLAKALAR GÖRÜŞÜLDÜ

Komisyon raporu doğrultusunda S plakaların 321 adet artırılarak bin 500 âdete çıkarılmasına, J plakaların 38 adet artırılarak 300 adete tamamlanmasına ve S plakalar için 4 bin TL, J plakalar için ise 6bin 500 TL ücret alınmasına oybirliğiyle karar verildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından kültürel gezilerin yapılması konusunun görüşülmesi geçildi. Yapılan görüşmenin ardından Çanakkale'ye 50, Edirne'ye 20, Hacıbektaş’a 10, Konya’ya 10, Ankara’ya 20 ve Gaziler için Kıbrıs’a bir gezi düzenlenmesi oy birliği ile kabul edildi.

10 BİN AİLEYE YARDIM YAPILACAK

Toplantıda festival komisyonu üyeliğine Ali Çimen, Ali Tatlıdil ve Şerafettin Çengel seçilirken, meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de sosyal yardımlar görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından 5 bin kişiye erzak, 5 bin kişiye de kömür yardımı yapılması oybirliğiyle kabul edilirken, söz konusu yardımlar için Muzaffer Arslan, Aynet Buyan, Yusuf Gümüş komisyon üyesi olarak seçildi.  İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Kombine Kanal Temizleme Aracı Alımı için başkana yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca HDPE Korige Boru Baca Temizleme Malzemeleri Alımı için de Başkan Ünal Baysan’a yetki verildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Rumeli ve Zafer Mahallerinde oluşan Cadde ve Sokak isimlerinin belirlenmesi konusunun görüşülmesine geçildi. İlgili gündem maddesi komisyona havale edildi. Rumeli ve Zafer Mahallelerinde açılan yeni sokakları isimlerinin belirlenmesiyle ilgili gündem maddesi, Cadde ve Sokak İsimleri komisyonuna havale edildi. Hatip Mahallesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Askı İtirazları da İmar Komisyonu’na havale edildi.

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde görüşülen Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleleri ile Eski küçük sanayi sitesi 1/5000 ölçekli nazım imar planına yapılan 66 askı itirazı ve İmar Plan Değişiklikleri de İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısında son olarak İmar Komisyonunun raporları görüşüldü. İlgili konularla ilgili komisyonun tavsiye kararları mecliste kabul edildi. Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10