Karnaval Havasında Kongre

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen de, Çerkezköy’ün aldığı başarılı sonuçlarla Tekirdağ’ın yukarı çıkmasında büyük katkısının olduğunu ifade etti. Teşk

Çerkezköy 6.02.2012 00:35:00 0
Karnaval Havasında Kongre
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatının 4. Olağan Kongresi dün şölen havasında gerçekleştirildi. Davetliler davul zurna eşliğinde karşılanırken kongre öncesi katılımcılara mavi ve turuncu renklerde atkılar dağıtıldı.
ŞÖLEN HAVASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda dün saat 13.00’da gerçekleştirilen kongre divan heyetini oluşturulması ile başladı. Divan başkanlığına Şükrü Akçaoğlu, başkan yardımcılığına Gökhan İnce, katip üyeliklere de Nuran Yeşil, Murat Yaraşır ve Hasan İşcan seçildi. Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişinin ve AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterisi sırasında salon önce hüzne boğulurken, sonrasında hüzün coşkuya dönüştü. Slayt gösterisinin ardından kongrede ilk konuşmayı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ yaptı.
“YÜKÜMÜZ AĞIR”
Kongre ile daha güçlü bir şekilde yolarlına devam edeceklerini ifade eden Demirbağ “İlk sınavımız 2009 yerel seçimleri oldu. 2004 yılında kazandırdığımız belediyeyi 2009’da tekrar taçlandırdınız, iki kez üst üste belediyeyi alarak bir ilki yaşattınız, ezberleri bozdunuz. Referandumda darbe kalıntılarını hayatımızdan silmek için üzerinize düşeni yaptınız” diyerek üyelere ve yönetime teşekkür etti. Hükümetin sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, sosyal politikalarda, demokratikleşme ve insan haklarında, terörle mücadelede ve dış politikada yaptığı icraatlarla ilgili de bilgiler veren Demirbağ, “Yükümüz çok ağır. Yeni yönetimin de bu yükün ağırlığının bilincinde olacağına inanıyorum” dedi.
“YİNE BİR NUMARALI ADAY”
AK Partinin Çerkezköy’de tüm seçimlerde birinci parti olduğunu ve önümüzdeki seçimlerde yine bir numara olmaya aday olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de teşkilatın önemine değindi. AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Sait Yazı’nın da bu başarıda büyük etkisinin olduğunu belirterek kendisine teşekkür eden Ertem “Teşkilat ve seçilenler el ele vermediği sürece başarıdan söz etmek mümkün değildir. Teşkilat yerel yönetimlerle el ele verdiğinde kendini anlatması daha kolay oluyor ve başarı kendiliğinden geliyor” dedi.
“BELEDİYE YÖNETİMİ, HİZMET ETME SANATIDIR”
AK Partili Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ile bir süre önce MHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’i de yanına çağırarak birlik beraberliğin önemini vurgulayan Ertem, onlarla birlikte el ele çalışacaklarının sözünü verdi. İnsanların rahat yaşamasını sağlayabilmek adına proje ve hizmet üretmeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ertem “Belediye yönetimi vatandaşa hizmet etme, insanların doğumundan ölümüne kadar tüm ihtiyaçlarını karşılama sanatıdır” dedi.
“BARIŞ, KARDEŞLİK, HUZUR İÇİNDE YAŞIYORUZ”
2004 yılında Çerkezköy ve beldelerin altyapı başta olmak üzere tüm hizmetlerin, bugünkü yapılanın beşte biri seviyesinde olduğunu ifade eden Ertem, artık ne Çerkezköy merkezde ne de AK Partili beldelerde hizmet ulaşmayan tek bir metrekare alanın bulunmadığını belirtti. Çerkezköy’ün 81 vilayet içinde insanın yaşadığı çok özel bir bölge olduğunu ifade eden Ali Ertem “Her türden insan Çerkezköy’de barış kardeşlik, huzur içerisinde yaşıyor. Bu birlikteliğin devam etmesini istiyorum. Meclislerde de hizmet noktasında birlik beraberliği sağlayabiliyoruz. Olması gereken de bu. Ama bazıları bundan rahatsız oluyor. Çünkü onlar kavgadan nemalanıyor. Biz inadına barış, inadına sevgi diyoruz” diye konuştu.
“İŞİNİZ ZOR”
Önümüzdeki seçimlerde AK Parti olarak 5 belediyenin 5’ini de kazanmak zorunda olduklarını ifade eden Ertem “Yeni yönetime büyük görev düşüyor. Yüzde 46, artık sizin barajınız. O yüzden işiniz zor” dedi. Ertem, salondaki herkesin el ele olmasını isteyerek birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
“HİZMETİ NERDE ALABİLİRSEK ORDA OLURUZ”
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da tüm etnik grupların aynı bayrak çatısı altında yaşadığını belirterek, Türkiye’nin asla bölünemeyeceğini ve parçalanamayacağını söyledi. Kongrede konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de 7-8 aydır AK Parti çatısı altında hizmet verdiklerini ve bundan sonra da daha hızlı ve kalıcı eserler, daha güçlü projeler yaparak hizmete devam edeceklerini belirterek MHP’den istifa edip AK Parti’ye geçişinin gerekçesini de şu sözlerle açıkladı: “Biz hizmet sevdalısıyız. Hizmeti nerde daha iyi verebileceksek orda oluruz. O yüzden AK Parti’ye geçtik. Kendi çıkarlarımızı değil halkın çıkarını düşündüğümüz için bu kararı verdik.”
“DÜNYA 50 YIL ÖNCEKİ DÜNYA DEĞİL”
Kongreye katılan Tekirdağ Eski Milletvekili Prof. Dr. Necip Taylan ise yeni anayasadan bahsetti. Türkiye’de bugüne kadar 4 anayasa yapıldığını belirten Taylan “Anayasa bir devletin yapısını, çağdaşlığını, gelişmişliğini gösteren bir metindir. Ama anayasada bazı aldatmacalar da olur. Bazı hususlar Anayasada yer alır ama bunu ne kadar gerçekleştirebilirsiniz. Demokratik sosyal laik hukuk devleti ibaresi 1961 ve 1982 Anayasasında yer aldı. Laik devlet dedik sıkıntılar var, demokratik devlet dedik sıkıntılar var, sosyal devlet dedik sosyal devlet olma noktasında da sıkıntılar var. Yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Dünya 50 sene öncesinin dünyası değil, ama bizim muhalefetimiz bu değişikliği ne gördü ne de duymak istiyor. En önemli eksikliğimiz olgun mükemmel bir anayasadır. Bu anayasa çıkacak ama çok zor çıkacak” dedi.
“ÜLKEMİZ BU ANAYASAYA MUHTAÇ”
Muhalefeti de eleştiren Taylan “Muhalefet sağda, solda, arkada bir vesayet gücü ile dolaştı. Kendileri iktidar olmak istemiyor. Sağda, solda, arkada koruyanları var. Vesayetçi güçlerden kendi saltanatını sürdürüyor. Ama halkımız bunu fark etti ve bunları iktidara getirmiyor. AK Parti’nin çağdaşlık ve soysal devlet olma yolunda 80 yılda yapılandan daha fazlasını yaptığını belirten Necip Taylan “Biz hiçbir şeyden korkmuyoruz, halkımıza güveniyoruz. Halkımız bu anayasayı çıkaracaktır. Ülkemizin bu anayasaya muhtaç olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
“ÜNVANLAR GEÇİCİ, AK PARTİ ÜYELİĞİ BAKİDİR”
AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Ahmet Kambur da Çerkezköy’ün AK Parti için çok önemli bir ilçe olduğunu vurgulayarak “Bugüne kadar kurucu il başkanlığı, belediye başkanlığı, milletvekilliği yaptım. Ama şimdi sade bir vatandaşım. Tüm unvanlar gelip geçer ama AK Parti üyeliği bakidir. Bu benim için gurur vericidir” dedi.
“TEKİRDAĞ’IN AK İLÇESİ”
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de Çerkezköy’ün AK Parti’nin Tekirdağ’daki ak ilçesi olduğunu ifade ederek Çerkezköy’deki teşkilat mensuplarına ve partililere teşekkür etti. Çerkezköy’ün hızla büyüdüğünü söyleyen Yemişçi “ÇOSB ve yeni kurulacak ıslah OSB’ler Çerkezköy’e yakışan hizmetlerdir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi geliyor ve Çerkezköy’den beklentilerimiz de büyüyor” dedi.
“AK PARTİ’DEN ÖNCESİ VE SONRASI”
AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da Türkiye’nin 10 yılda önemli mesafe kat ettiğini söyledi. “Yarın seçim olsa yüzde 54 oy ile AK Parti beşinci defa birinci olur” diyen Akbulut, 2023’e kadar AK Parti’nin her seçimi kazanarak milletin teveccühüne layık olmaya devam edeceğini ifade etti. Türkiye tarihinin AK Parti’den önce ve AK Parti’den sonra olmak üzere ikiye ayrıldığını belirten Akbulut “AK Parti’den önce Türkiye sıkıntılar, üzüntüler, darbeler, ekonomik istikrarsızlıklar Türkiye’siydi. Şimdi demokrasi, adalet, istikrar ve kalkınmanın Türkiye’si oldu” dedi. AK Parti’nin Türkiye’nin çimentosu olduğunu ifade eden Milletvekili Akbulut, “Dünyada devam eden bir kriz var. Kriz Amerika’yı, Avrupa’yı etkiliyor ama Türkiye büyümeye devam ediyor. Türkiye büyümede 300 ülke arasında Çin’den sonra ikinci ülke oldu. İşsizliği yüzde 16’lardan 3-4 yıl içinde yüzde 9’lara çekebilme başarısını gösterdi” diye konuştu.
“ŞİMDİDEN PAÇALARI SIVAMALIYIZ”
Çerkezköy’ün AK Parti’nin yüz akı olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini ifade eden Akbulut, “Tekirdağ Büyükşehir oluyor. Şimdiden paçaları sıvalamalıyız. Büyükşehir Belediyesini AK Parti almalı. Büyükşehir’i almak çok büyük önem arz ediyor. Kanuna göre diğer belediyelerin 5 katı fazla kaynak alma olanağına sahip oluyorlar. Belde belediyelerin kapanacak olmasından dolayı beldelerde üzüntü var ama Büyükşehir olmanın çok avantajları var. Bir beldenin bir yılda yapabileceği bir hizmeti büyükşehir bir haftada yapabilecek bir güce kavuşacak” dedi. 
“EMANETE VERDİĞİMİZ BELEDİYELERİ GERİ ALACAĞIZ”
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen de, Çerkezköy’ün aldığı başarılı sonuçlarla Tekirdağ’ın yukarı çıkmasında büyük katkısının olduğunu ifade etti. Teşkilatçılığın ve yerel yönetimin önemine dikkat çeken Çizen “Yerel yönetim olmazsa teşkilat olamaz, teşkilat olmazsa da yerel yönetimlerde başarı mümkün değildir. Emanete verdiğimiz tüm belediyeleri 2014’te geri alacağız” dedi. Çizen, seçimlere tek liste ile gidilmesinin de birlik ve beraberlik açısından önemli bir mesaj olduğunu vurguladı.
DELEGELERİN YARISI OY KULLANMADI
Yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir gider hesap raporunun okunması ve raporların oylanmasının ardından seçimlere geçildi. Önceliğin kadınlara verildiği Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’nde mevcut 432 delegeden 211’i oy kullandı. 211 oyunda geçerli sayıldığı ve tek liste ile gidilen seçimler sonucu AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na tekrar Alaettin Demirbağ seçildi.
DEMİRBAĞ YENİDEN BAŞKAN
Demirbağ başkanlığındaki yeni yönetimde Selda Yeşil, Ayşen Yürürdurmaz, Ferhat Yegin, Süleyman Bahçekapalı, Mehmet Han Atbaşı, Ahmet Yazı, Murat Özaydın, Erol Demir, Mustafa Seçkin, Uğur Kök, Mustafa Çamyar, Rasim Durmuş, Vahdet Akın, Erdem Güner, Handan Yıldız, Mehmet Sena Burak, Zekeriya Yazı, Enes Yeşil, İbrahim Kökduman, Serhat Köroğlu, İrfan Ak, Melek Şen, Nuray Pala, Mahmut Ferit Ertürk, Murat Akbay, Faruk Öztürk, Ali Tektaş, Ahmet Galak ve Berna Eşsiz yer aldı.
KATILIM YOĞUN OLDU 
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 4. Olağan Kongresine AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekilleri Prof. Dr. NecipTaylan, Ahmet Kambur, Çerkezköy ve belde belediye meclis üyeleri, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Rahmi Yılmaz ve Salih Yılmaz, Türk Suudi İş Konseyi Başkanı Ömer Kılınç, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Arslan, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, AK Parti Saray İlçe Başkanı Mehmet Tuncel, Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, 12 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Tekirdağ Milletvekili adayı olan Ayşe Doğan, Sait Yazı, İl Genel Meclisi Eski Başkanı Halil Çelik, Sanatçı Sami Aksu, 29 Mart seçimlerinde DP’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Çetin, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Veliköy Belediye Eski Başkanı Efrahim Yeşil, AK Parti belde başkanları, Saadet Partisi Çerkezköy ilçe yöneticileri, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve yaklaşık 2 bin partili katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10