Sultanlar’a Sarıyer darbesi 2-3

Aroma Bayanlar Voleybol Ligi A Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı Sarıyer Belediyespor deplasmanına çıktı. Rakibi karşısında 25-19 ve 25-20 kazanarak karşılaşmada 2-

Çerkezköy 6.02.2012 09:17:00 0
Sultanlar’a Sarıyer darbesi 2-3

Aroma 2. Bayanlar Voleybol Ligi A Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı haftayı mağlubiyet ile kapattı.

 

İLK SET TEMSİLCİMİZİN

 

İstanbul Sarıyer Spor Salonu’nda Cumartesi günü saat 13.00’de başlayan karşılaşma Kanal B’den canlı olarak yayınlandı. Karşılaşma ev sahibi ekip Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımının servis atışı ile başladı. Rakibi karşısında setin ilerleyen bölümlerinde oyunda kontrolü eline alan Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı aradaki sayı farkını açmayı bildi. Trach ve Rozova ikilisi ile sayılar üreten Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı karşısında Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı etkili olmadı. Savunmada ve hücumda arka arkaya sayılar bulmaya devam eden Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı karşılaşmanın ilk setini 25-19 önde tamamlayarak setlerde 1-0 öne geçti.

 

2-0 ÖNE GEÇTİK

 

Karşılaşmanın ikinci setinde de Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı etkinliğini sürdürdü. Her iki takımında etkili bir oyun ortaya koyduğu karşılaşmanın ikinci setinde Sultanlar daha az hata yaparak rakibi ile arasındaki sayı farkını korumayı beldi. Duygu’nun ortadan hücumları ve Rozava’nın etkili hücumları ile 20’li sayılara 5 sayı üstünlükle giren Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı seti kazanmaya çok yaklaştı. Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımının yaptığı hatalarla ümitlendi. Ancak çabuk toparlanan Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı bu seti de 25-20 kazanarak karşılaşmada 2-0 öne geçti.

 

SARIYER ÜSTÜNLÜĞÜ ELİNE ALDI

 

İlk iki seti kaybeden Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı, üçüncü sete etkili başladı. Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı sayılarına sayı ile karşılık veren Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı, üçüncü setin ilk teknik molasına 8-7 önde girdi. Hücumda etkinliği rakibinin elinden alan Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı iki sayı daha bularak skoru 10-7 yapınca Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı Teknik Direktörü Tayfun Pişiren mola aldı. Molanın ardından Selen ile bir sayı daha bulan Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı Merve’nin servis hatası Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımına sayı kazandırdı (11-8). Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı 5 sayı daha bulurken, Çerkezköyspor ise bir sayı bulabildi. Setin ikinci teknik molasına da Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı 16-9’luk üstünlüğü ile girdi.

 

ÇERKEZKÖYSPOR TOPARLANMAYA ÇALIŞTI

 

Servis atmakta ve topu oyuna sokmakta etkili olamayan temsilcimiz Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı molanın ardından toparlanmaya çalışırken, Trach’ ın topa iki kez müdahale etmesi ile rakibine sayı kazandırırdı. Skor 17-9’a geldiğinde Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Tayfun Pişiren mola alarak, oyuncuları toparlanmaları konusunda uyardı. Molanın ardından toparlanmaya çalışan Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı Duygu’nun smacı ve ardından Maral-Duygu ikilisinin başarılı bloğu ile 2 sayı bularak aradaki skor farkını 6’ya indirdi.

 

SARIYER ETKİNLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Selen’in aldığı sayı ile farkı yeniden 7’ye çıkaran Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımına Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı üç sayı ile cevap verdi (18-14). Çerkezköyspor’un peş peşe sayılar bulmasının ardından Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı Teknik Direktörü Mehmet Bedestenlioğlu mola aldı. Molanın ardından setin ilerleyen bölümlerinde de etkinliğini sürdüren Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı 20’li sayılara 6 sayı farkla önde girdi (20-14). Setin kalan bölümünde 5 sayı daha bulan Sarıyer Belediyespor üçüncü seti 25-18 kazanarak setlerde skoru 2-1 yaptı.

 

DÖRDÜNCÜ SETE SARIYER BAŞLADI

 

Karşılaşmanın dördüncü seti Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımının servis atışı ile başlarken, karşılaşmanın ilk sayısını ise temsilcimiz Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı aldı. Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı bir sayı daha bularak farkı ikiye çıkarırken, Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı filenin üstünde iyi yükselen ve boşluğu iyi gören Selen, aradaki farkı bire indirdi. Karşılaşma her iki takımın da karşılıklı sayıları ile devam etti. Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı oyuncusunun servisi dışarı atması sonucu sayı bularak 3-2 öne geçen temsilcimiz Çerkezköyspor’a Sarıyer Belediyespor Mariana ile cevap verdi

 

İLK TEKNİK MOLAYA ÇERKEZKÖYSPOR ÖNDE GİRDİ

 

Boşluğu iyi gören Mariana sert vuruşu ile skoru yeniden eşitledi (3-3). Aradaki farkı açmak için mücadele eden Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı iki sayı daha bularak skoru 3-5 yaparken, Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı oyuncusu İvana’nın sert smaçı kaptan Nihal’e çarparak dışarı çıkınca aradaki fark yeniden bire indi. Farkı açmak için ataklarını sıklaştıran Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı Filiz’in takımına kazandırdığı sayı ile setin ilk teknik molasına 6-8 önde girdi.

 

ÇERKEZKÖY KAÇTI, SARIYER YAKALADI

 

Setin ilerleyen bölümleri her iki takımın da karşılıklı sayıları ile geçerken, temsilcimiz Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı ikinci teknik molaya da 13-16 önde girmeyi başardı. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Çerkezköyspor sadece bir sayı bulurken, Sarıyer Belediyespor iki sayı bularak aradaki skor farkını bire indirdi. Çerkezköyspor bir sayı daha bularak aradaki skor farkını yeniden açmaya çalışırken, ilk iki sete oranla üçüncü sette daha etkili bir oyun ortaya koyan Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı peş peşe sayılar bularak skoru eşitlemeyi başardı (18-18).

 

SARIYER OYUNDAN KOPMADI

 

Eşitliği yakalayan ve bulduğu sayı ile öne geçen Sarıyer Belesiyespor servis hatası yapınca skor yeniden eşitlendi. Çerkezköy Belediyespor Bayan Voleybol Takımı 20’li sayılara bir sayı farkla önde girerken, oyundan kopmayan Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı setin ilerleyen bölümlerinde 22-20 öne geçti. Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı setin kalan bölümlerinde toparlanmaya çalışsa da üçüncü sette gülen taraf Sarıyer Belediyespor oldu. Sarıyer Belediyespor’un üçüncü seti 25-23 önde tamamlaması ile birlikte setlerde durum 2-2 oldu. İlk dört set berabere tamamlanınca karşılaşmada final setine gidildi.

 

SERT TOPLARI KARŞILAMAKTA ZORLANDI

 

Setlerde 2-0 gerideyken oyundan kopmayan ve skoru 2-2 yapmayı başaran Sarıyer Belediyespor, Bayan Voleybol Takımı final setine de etkili başlayan taraf oldu. Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımının servis atışı ile başlayan final setinde peş peşe sayılar bulan Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı 2-0 öne geçti. Çerkezköyspor zaman zaman farkı kapatmayı başarsa da Sarıyer Belediyespor bulduğu sayılarla farkı yeniden açtı. Heyecanın dorukta olduğu final setinde skorun 7-5 olması üzerine mola alan Çerkezköyspor Teknik Direktörü Tayfun Pişiren, oyunculara taktikler verdi. Rakibin sert toplarını karşılamakta zorluk çelen Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı, setin ilerleyen bölümlerinde sadece 2 sayı bulurken, Sarıyer Belediyespor 4 sayı bularak aradaki farkı 4’e çıkardı (11-7).

 

HAKEM OYUNU DURDURDU

 

Setin ilerleyen bölümlerinde Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı 2 sayı bularak farkı 2’ye düşürünce bu kez mola alan taraf  Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı oldu. Molanın ardından karşılaşma her iki takımın da karşılıklı sayıları ile devam etti.  Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı oyuncularının seyirci tacizine maruz kaldığı final setinde, Sarıyer taraftarlarını taşkınlık yapması üzerine karşılaşmanın hakemi oyunu durdurarak tribünlerin boşaltılmasını istedi. Taraftarlar dışarı çıkmakta direnince hakem de taraftarların çıkmaması durumunda maçı başlatmayacağı uyarısında bulundu. Maça yaklaşık yarım saat ara verildi.

 

35 PUANA YÜKSELDİ

 

45 dakikalık süre içersinde seyircilerin salonu boşaltmasının ardından karşılaşmanın kalan dakikaları oynandı. Kalan dakikalarda Çerkezköypor Bayan Voleybol Takımı karşısında iki sayı daha bulan Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmasını bildi. Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı puanını 38’e yükseltirken, haftayı bir puan ile kapatan Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı ise puanını 35’e yükseltti

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10