Muhtarlığın elektriğini kestiler

Edirne’ye bağlı Keşan’da Mustafa Kemal Paşa Muhtarlığı hizmet binasının elektriği, 100 TL’lik borç nedeniyle Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.(TREDAŞ) görevlilerince kesildi.

Bölgede Gündem 6.02.2012 20:20:00 0
Muhtarlığın elektriğini kestiler
Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, elektrikle birlikte vatandaşa hizmetin de kesildiğini belirterek “Muhtarlık, gönüllülük hesabına dayanan bir hizmet. Mahalleli bana üçüncü kez muhtar olma yetkisini verdi. Bu tamamen bir gönüllülük işi. Bize verilen maaş zaten belli. Bazen ödeyemiyorduk, ama idare ediliyordu. Bugüne kadar TREDAŞ ile herhangi bir sorunumuz olmadı. Elimizden geldiği kadar tüm muhtar arkadaşlarımızla kendilerine yardımcı oluyoruz. Bu bizim ödemek zorunda olduğumuz bir borcumuzdur. Yetkililer de görevlerini yaptı. Ama anladığım kadarıyla birileri bize aba altından soba göstermek istiyor. Takdir onlarındır. Ben burada halka hizmet ediyorum. Şu anda elektrik olmamasından dolayı halka hizmet veremiyorum. Bu nedenle halktan özür diliyorum” dedi.
“CEBİMİZDEN KARŞILIYORUZ”

Muhtar Bayram Ali Kalfalar, yapılan hizmet karşılığı hiçbir ücret talep etmediklerini belirterek “Bugüne kadar kimseden 1 kuruş para talep etmedik. 4 bin 500 kişiye hizmet veriyoruz. Ama elektrik kesildiği için hizmet durdu. 3 fatura biriktiğini tahmin ediyorum. Toplamda 100 TL’ye yakın bir borç var. Biz bu giderleri kendi imkanlarımızla yani cebimizden ödüyoruz. İnternet, telefon, elektrik ve suyu toplam hesaplarsak 150 TL her ay cebimden gidiyor. 350 TL muhtar maaşı var. Bunun 150 TL’sini muhtarlık için harcıyorum” diye konuştu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10