Belen; “Dtk’nın faaliyetlerine neden izin veriliyor?”

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, güvenlik güçleri tarafından göstericilere yapılan sert müdahaleleri ve demokratik toplum kongresi adı altındaki yapılanmayı meclis gündemine taş

Çerkezköy 8.02.2012 18:58:00 0
Belen; “Dtk’nın faaliyetlerine neden izin veriliyor?”

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, güvenlik güçleri tarafından göstericilere yapılan sert müdahaleleri ve demokratik toplum kongresi adı altındaki yapılanmayı meclis gündemine taşıdı.

 

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

 

Ülkemizin Güneydoğu Bölgesi’nde demokratik toplum kongresi adı altında bir yapılanma meydana geldiğini ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, “Bu yapı ülkenin her yanında konferanslar düzenlemekte, bölücülük faaliyetlerinde bulunmakta, isyan provaları yapmakta, vatanın birliği ve bütünlüğüne zarar verecek girişimlerde ve açıklamalarda bulunmaktadır. Buna rağmen güvenlik güçleri ve sorumlular bu faaliyetlere göz yummakta ve hiçbir işlem yapmamaktadır” dedi.

 

“REKTÖRÜ ELEŞTİRDİ 11 AY CEZA YEDİ”

 

Bunun yanında 31 Mayıs 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin Mitingi öncesinde yaşanan olaylarda Savcılık olaylarda kullanılan taşları ve sopaları silah olarak görmüş ve akabinde de fail olarak yakalanan vatandaşlara 2 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istediğini ifade eden Belen “Ayrıca Başbakan’ın katıldığı roman açılımında pankart açan öğrenciler tutuklanmış ve 19 ay sonra tahliye edilmişlerdir. Bunun yanında Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya ve AB Bakanı Egemen Bağış’a yumurta atan öğrencilere de 4 yıl hapis istenmiştir. Malatya’da konser bileti satan 4’ü üniversite öğrencisi 6 kişi de 1 ila 13 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmıştır. Ayrıca bir Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi, bir gazetede KTÜ Rektörünü eleştiren bir yazı yazdığı için 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmıştır” dedi.

 

“SERT MÜDAHALE EDİLİYOR”

 

Demokratik ve kurallara uygun bir şekilde yürüyüş ve miting yapmak isteyen işçiler ve kamu çalışanlarına izin verilmediğini, verilse bile gösteriler sırasında göstericilere güvenlik kuvvetlerinin çok sert müdahale ettiğini ifade eden Milletvekili Belen konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.  İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Belen “Demokratik toplum kongresinin yasal statüsü nedir? Demokratik toplum kongresi yapılanmasının aleni olarak bölücülük yapmasına rağmen faaliyetlerine neden izin verilmektedir? Demokratik toplum kongresinin en son 30.01.2012 tarihinde yaptığı genel kurul toplantısıyla ilgili Bakanlığınız bir işlem yapmış mıdır? Aysel Tuğluk’un dtk eş başkanı sıfatıyla 11.01.2012 tarihinde yaptığı açıklama hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmadı ise yapmayı düşünüyor musunuz? Aysel Tuğluk’un dtk eş başkanı sıfatıyla 16.01.2012 tarihinde Diyarbakır’da yaptığı açıklama hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmadı ise yapmayı düşünüyor musunuz? Sizce taş ve sopa kullanmak bölücü faaliyetler yapmaktan daha büyük bir suç mudur? Hopa ve roman açılımı olayları içinde Başbakan olmasaydı emniyet güçleri ve savcılık aynı tutumu gösterirler miydi? Bir toplantıda pankart açmanın karşılığı 19 ay tutuklu kalınmasının sizce mantıklı bir açıklaması var mıdır? Dtk’nın organize ettiği ve TFF’na alternatif olarak kurulan sözde Mezopotamya Kulüpler Birliği yasal mıdır?  Eğer yasal değil ise söz konusu birliği destekleyen yerel yönetimler hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmadı ise yapmayı düşünüyor musunuz?”

 

CUMHURİYET SAVCILARI HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI MI?

 

Milletvekili Bülent Belen, Adalet Bakanı Abdullah Ergin’e de “Dtk’nın yaptığı gayri yasal olan bu faaliyetler ile ilgili olarak görevlerini yapmayan Cumhuriyet Savcıları hakkında bir soruşturma açtınız mı veya açtırmayı düşünüyor musunuz? Sizce ülkemizde adil ve bağımsız bir yargı sisteminden söz etmek mümkün müdür?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10