“Neden belediye yerine vakfa kiralandı?”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Muratlı sınırları içinde bulunan 400 dönümlük arazinin Muratlı Belediyesi yerine Ümraniye Eğitim Vakfı adı altında özel bir vakfa kiralanm

Çerkezköy 9.02.2012 19:18:00 0
“Neden belediye yerine vakfa kiralandı?”
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Muratlı sınırları içinde bulunan 400 dönümlük arazinin Muratlı Belediyesi yerine Ümraniye Eğitim Vakfı adı altında özel bir vakfa kiralanmasının gerekçesini sordu. Tekirdağ Muratlı sınırları içinde Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında, 36 Ada 4 Parsel sayılı taşınmazın orman vasfında ve halk arasında koruluk olarak tabir edilen bir bölge olduğunu belirten Emre Köprülü “Söz konusu bölge üzerinde yer alan 400 dönümlük bozuk ormanlık sahanın ağaçlandırılarak, halkın ve kamunun kullanımına açılması amacıyla Muratlı Belediye Meclisi’nde karar alınmış, alınan karar gereğince de Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne yazı yazılarak bahse konu arazinin ağaçlandırılmak amaçlı Muratlı Belediyesi’ne tahsisi istenmiştir. Ancak, ne yazık ki bir kamu kurumu niteliğindeki Muratlı Belediyesi’nin bu talebi olumsuz neticelenmiştir” dedi.
GEREKÇESİ NEDİR?

Söz konusu orman vasfını yitirmiş taşınmazın 200 dönümlük kısmının 2011 yılında bir özel vakfa, özel ağaçlandırma işlemi için kiralandığı bilgisine ulaşıldığını ifade eden Köprülü, “Muratlı Belediye Başkanlığı’na ağaçlandırma amaçlı verilmeyen söz konusu Muratlı sınırları içerisinde ki orman vasfını yitirmiş alan, Ümraniye Eğitim Vakfı adındaki özel bir vakfa 49 yıllığına ihalesiz ve ilansız kiralanmıştır” dedi. Köprülü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu soru önergesinde “Talep etmesine ve bir kamu kurumu olmasına rağmen söz konusu alanın Muratlı Belediyesi’ne değil de Ümraniye Eğitim Vakfı adı altında bir özel vakfa kiralanmasının gerekçesi nedir ? Söz konusu 49 yıllığına kiralama işleminin ihalesiz ve ilansız yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa bunun gerekçesi nedir? Böyle bir alanın kullanımının Muratlı halkına hizmet veren Muratlı Belediyesi yerine ilimiz ile ilgisi bulunmayan bir vakfa bırakılması Muratlı İlçemiz ve Tekirdağ İlimize bir haksızlık değil midir? Söz konusu haksızlık nasıl telafi edilecektir?” sorularını yöneltti.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10