Siyasetin görevi halka hizmet etmektir

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışına katıldı.

Bölgede Gündem 12.02.2012 10:22:00 0
Siyasetin görevi halka hizmet etmektir

 Sağlık Bakanı Recep  Akdağ, Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışına katıldı.

BAKAN AKDAĞ AÇILIŞA KATILDI
Açılışta konuşan Bakan Akdağ, iktidarda olmanın insanlara hizmet edebilme fırsatı vermesi açısından büyük bir nimet olduğunu belirterek “Anlayışımız başından beri böyledir, bundan sonra da böyle olacak. Siyasetin görevi milletin imkanlarını millete döndürmek olmalıdır. 75 milyonu birbirinden ayırt etmeksizin ülkenin dört bir tarafında millete hizmet etmek, halka hizmet götürmek siyasetin görevi olmalıdır. Siyaset on yıllar boyu Türkiye'de polemik yapmak, birbiriyle didişmek, son zamanlarda kürsü işgal etmek anlamlarında kullanılmıyor değil. Ama bu çok yanlış bir şey, ister muhalefette olsun ister iktidarda olsun siyasetin adı hizmet olmalıdır" dedi. 
KIYASLANAMAYACAK ÖLÇÜDE ARTIŞTA
Ağız diş sağlığı hizmetleriyle ilgili istatistiklerin geçmişle kıyaslanmayacak ölçüde artışta olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, “Çünkü gerçekten ağız diş sağlığı hizmetleri kamuda bizden önce 'verilmiyordu' denilebilir. Az sayıda diş hekimiyle, az sayıda diş üniteyle bu hizmetler veriliyordu. Nadiren çekim yapılırdı, onun dışında vatandaş dışarıya sevk edilirdi, 'git parayı ver hizmetini al' gibi. Bugün gıpta edilecek hizmetler verilen merkezler oluşturduk. Bu merkezlerde yüreği insan sevgisiyle dolu olarak, Türk halkına hizmet eden sağlık çalışanlarına şükranlarımı ifade ediyorum. Onlar bu dönüşümün ruhunu çok iyi anladılar, kavradılar. Artık sağlık çalışanları sağlıkta dönüşümü sahiplenmiş kişilerdir" diye konuştu.
EDİRNE’YE HASTANE MÜJDESİ
Sağlıkta da hizmetlerin gelişerek devam edeceğini belirten Akdağ, yakın zamanda Edirne'de 400 yataklı hastanenin başlayacağı müjdesini de verdi. Edirne’de yapılacak olan hastanenin 3 yıl içinde tamamlanacağını belirten Akdağ, Keşan'da da 150 yataklı hastane yaptırdıklarını, kentteki aile sağlığı merkezlerinin de yenileceğini anlattı. Açılışta konuşan Edirne Valisi Gökhan Sözer ise, Türkiye'de en önemli dönüşümün sağlık alanında olduğu ve bu dönüşümün hizmetlerinin Türkiye'nin en doğusundan, en batısına kadar geldiğini ifade etti. 

0282 726 91 91
0282 747 65 10