“Başbakan kral mı olmak istiyor?”

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen partisinin Yalova Çiftlikköy İlçe Teşkilatının 6. Olağan Kongresine katıldı.

Çerkezköy 13.02.2012 19:38:00 0
“Başbakan kral mı olmak istiyor?”

 Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen partisinin Yalova Çiftlikköy İlçe Teşkilatının 6. Olağan Kongresine katıldı.

 

“BEZ ÇADIRDA YAŞAMAYA MAHKUM ETTİ”

 

Divan başkanı olduğu kongrede konuşan Milletvekili Belen, 3 Kasım 2002’den bu yana onuncu iktidar yılına giren AK Parti’nin, halen ‘ekonomik enkaz devraldık’ diye propaganda yapmaya devam ettiğini ve 57.Hükümette koalisyon ortağı olan MHP’ye saldırdığını belirterek “Başbakan 57.Hükümetin kurulmasından yaklaşık 4 ay sonra ülkemizi yasa boğan, bulunduğumuz bölgeyi yerle bir eden deprem felaketini hiç aklına getirmiyor. Yaşanan depremle ülkenin sanayisi durmuş, yeniden üretimin başlaması çok uzun bir zaman almış, buna rağmen en kısa zamanda geçici konutlar yapılarak depremzede vatandaşlarımızın kıştan önce geçici konutlara yerleştirilmiştir. 17 Ağustos depremi ve 12 Kasım Düzce depreminin büyüklüğü ile son yaşanan Van depremini mukayese edelim. Sizlerin yaşamış olduğunuz felaketin yanında çok küçük olan Van depreminin üzerinden 4 aya yakın zaman geçmesine rağmen Hükümet bu ağır kış şartlarında insanlarımızı bez çadırlarda yaşamaya mahkûm etmiştir” dedi.

 

“DEMOKRASİNİN UCU KENDİLERİNE DOKUNUNCA CEBERUT KESİLDİLER”

 

57.Hükümet’in ardı ardına yaşanan büyük depremlere rağmen ülke ekonomisini iyileştirebilmek ve milletin soyulmasının önüne geçmek için Bankalar Kanunu başta olmak üzere birçok kanunu siyasi faturasının bütün ağırlığına rağmen çıkardığını belirten Belen “Yapılan 3 Kasım 2002 seçimleri sonunda iktidara gelen ve 10 yıldır iktidar olan AK Parti’nin devraldığı Türkiye ile bugünü mukayese edersek göreceğimiz tablo, ülkemizde istikrarın olmadığını, hortumcuların, yolsuzlukların ve Ali diboların işlerinin çok istikrarlı olduğunu gösterecektir. AK Parti demek yolsuzluk demektir, ileri demokrasi havarisi kesilen Hükümet ve Bakanları Demokrasinin ucu kendilerine dokununca ceberut kesilmekte ve demokrasinin kurumlarına müdahale etmekten hiç sakınmamaktadırlar. Tıpkı Deniz Feneri soruşturmasında olduğu gibi 11 Şubat günü Mit Müsteşarını ve diğer görevlileri ifadeye çağıran savcının görevden alınması gibi” dedi.

 

BAŞBAKAN KRAL MI OLMAK İSTİYOR?

 

AK Parti’nin dış siyasetini de eleştiren Belen “Başbakan hiçbir konuda samimi değildir, dün dediğinin bugün tersini söylemekte ve yapmaktadır. Dış politikada Türk Devletleriyle yakınlaşma yerine, her biri Krallık veya diktatörlükle idare edilen Arap ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmektedir. Bütün bular acaba Sayın Başbakan da kral mı olmak istiyor diye bizleri endişelendiriyor” diye konuştu. .

 

      

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10