Çerkezköy’de huzur operasyonu

Çerkezköy’de polis ekipleri tarafından iki gün boyunca huzur operasyonu düzenlendi. 60 polisin görev aldığı operasyonda bin 146 kişinin kimlik kontrolü yapılırken, aranan 4 kişi de yakalanarak adliyeye sevk e

Çerkezköy 17.02.2012 18:39:00 0
Çerkezköy’de huzur operasyonu

 Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Çerkezköy ve Kapaklı giriş çıkış noktalarında huzur operasyonu düzenlendi.

 

BİN 146 KİŞİ SORGULANDI

 

İki gün boyunca 20.00-22.00 saatleri arasında düzenlenen huzur operasyonu kapsamında bin 146 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. 133 aracın da sorgulandığı uygulamada, 4 sürücüye 452 TL ceza yazıldı. Yapılan genel kimlik sorgulamalarında ise aranan 4 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi. Üzerinde kimlik bulunmayan 4 kişiye de idari para cezası uygulanırken, 8 kişi hakkında kapalı alanda sigara içmekten, 4 kişi hakkında da kumar oynamaktan işlem yapıldı.

 

UMUMA AÇIK YERLER DENETLENDİ

 

İlçe genelinde düzenlenen huzur operasyonu kapsamında umuma açık 60 işyerinde de denetim yapıldı. Kumar oynatmak suçundan bir işyeri hakkında işlem yapılırken, kaçakçılıkla mücadele kapsamında da 1 işyeri hakkında işlem yapıldı. 2 işyerine kapalı alanda sigara içirtmekten ceza uygulanırken, 2 işyeri hakkında da ruhsatsız işçi çalıştırmaktan cezai işlem uygulandı.

 

EMNİYET MÜDÜRÜ YÖNETTİ

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar’ın yönettiği huzur operasyonu kapsamında bir işyeri hakkında da usulsüz işçi çalıştırmaktan işlem yapılırken, uygulamada bir tane de ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından da huzur operasyonu düzenlendi.

 

50 POLİS GÖREV ALDI

 

Malkara İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan'ın yönettiği huzur operasyonunda, karakol, asayiş ve trafik amirlerinin yanı sıra yaklaşık 50 polis görev aldı. Malkara Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla birlikte taşınması ve bulundurulması yasak olan her türlü eşya ve aranan kişilerin yakalanabilmesi amacıyla ilçe merkezinde umuma açık mekanlar, şüpheli kişiler ve otomobiller üzerinde genel uygulama yapıldı.

 

700 KİŞİ GBT’DEN GEÇİRİLDİ

 

İki gündür saat 20.00 ile 22.00 arası süren uygulamada, şüpheli görülen araçlar ve içerisindeki kişiler detaylı olarak arandı. Uygulama sırasında haklarında yakalama kararı olan 3 kişi de gözaltına alındı. Yaklaşık 700 kişinin, genel bilgi taramasından geçirildiği uygulamada, 7 araca para cezası uygulanırken, 2 işyerine sigara yasağına uymadığı, bir işyerine ise cinsel içerikli film oynattığı için idari para cezası uygulandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA – Cem BÜLBÜL

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10