Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı

Hayrabolu Kent Konseyi Genel Kurulu önceki gün Belediye Meclis Salonu’nda toplandı.

Hayrabolu 20.02.2012 19:01:00 0
Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı

Hayrabolu Kent Konseyi Genel Kurulu önceki gün Belediye Meclis Salonu’nda toplandı. Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kaptan’ın açılış konuşmasıyla başlayan genel kurulda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Divan başkanlığına Adem Albayrak seçilirken, divan kurulu üyeliklerine de Fehmi Ülbeği ve İlhan Eral seçildi.

 

“DESTEK VERECEĞİZ”

 

Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem’in Kent Konseyi Yönetmeliğinin genel kurula sunulması önerisi kabul edilerek yönetmelik kurula sunuldu. Ülkemizdeki örnek kent konseyleri hakkında bilgilendirme yapan Belediye Başkanı İrtem, kent konseyi çalışmalarına icra makamı olarak destek vereceklerini söyledi.

 

“GELİŞMESİ İÇİN YENİ FİKİRLER ÜRETİLMELİ”

 

Genel kurulda konuşan Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan da, OSB’de 9 fabrikanın aktif, 14 fabrikanın inşaat aşamasında olduğunu ve fabrikalarda 250 kişinin çalıştığını belirterek “Burada Hayrabolu’nun gelişmesi için yeni fikirler üretilmeli. Başıboş köpekler tehlike yaratıyor. Aç hayvanlara barınak gerekir. Hayrabolu’nun çok eski bir tarihi var. Tarihi kişiler yok mu? Turizm konusunda, sosyal konularda, eğitimde yeni fikirler ortaya çıkarılmalı. Çoğulcu demokrasi ortamı Kent konseyinde bireyler uygulamaya katılmalı fikir beyan etmelidir. Söylenen toplum değil söyleyen toplum olmak durumundayız. Örneğin münazara ortamı çocuklara öğretilmeli bu konuda Milli Eğitimde Mayıs ayında yapacağımız çalışmalarımız var. Hayrabolu’nun tanıtımının yapılması gerek. Hayrabolu’nun logosu yapılarak kamyonlara, otobüs, minibüslere konulmalı. “Hayrabolu’yu Seviyorum” sözcükleri vermekte olduğumuz çeşitli hediyeliklerimizde kullanılabilir. Burası her türlü projelerin üretilme yeri sonrası ise icra olarak belediye ile bize ait” dedi.

 

YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Genel kurulu üyelerinin oylarından 26’sını alan Abdullah Damar, 3 yıllığına Hayrabolu Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Diğer aday Ali Güz ise 14 oyda kaldı. Yürütme kurulu üyeliklerine ise Harun Reşit Deveci, Melek Esmer, Fatma Demircan, Şakir Şimşek, Murat Gücüm, Faruk Atalık ve Erdinç Veysel Çahan seçildi.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10