‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’

Çerkezköy Belediyesi’nin Şubat ayında aldığı kararla ‘Evsel Katı Atık Toplama ve Atık Su Altyapı’ ücretlerinin su faturalarına yansıtılacağını ve faturalarda yüzde 40 ila 50 oranında

Çerkezköy 20.02.2012 19:11:00 0
‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, geçtiğimiz gün yaptığı yazılı açıklamada, ‘Evsel Katı Atık Toplama ve Atık Su Altyapı’ ücretleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

“SU FATURALARI YÜZDE 50 ARTACAK”

 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat toplantısında oybirliği ile aldığı kararla ‘Evsel Katı Atık Toplama ve Atık Su Altyapı’ ücretleri adı altında su faturalarında yaklaşık yüzde 40 ila 50 oranında artış olacağını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, vatandaşın bütçesine yeni yükler geleceğini ifade etti.

 

“KOLAY PARA KAZANIYORLAR”

 

Deli Dumrul vergisi sayılabilecek bu haksız ve adaletsiz uygulama ile, şanslı olup iş bulabilen ve aldığı ücretle ay başını zor getiren dar gelirli vatandaşlar için yaşam koşullarının daha da ağırlaşacağını belirten Ordu “Bu kadar pişkin ve rahat bir şekilde bu kararı alanlar, belki kolay para kazanıyorlar. Ancak bu kararı alanlar iyi bilsinler ki vatandaşın büyük çoğunluğu asgari standartların altında yaşamını devam ettirebilmek için çok büyük bir mücadele içindedir” dedi.

 

“ALINAN KARARLAR İPTAL EDİLSİN”

 

Kararları alanları, ne demek istediğini daha iyi anlayabilmeleri için Perşembe ve Pazar günleri Halk Pazarı’nın kapanmasına yakın, Pazar yerlerini dolaşmaya çağıran Mustafa Ordu, “Pazarcılardan kalanlardan, evlerine bir şeyler götürmeye çalışan insanları görün. Eğer o gece rahat uyuyabilirseniz söyleyecek bir şeyim yok. Ama uyuyamazsanız, size tavsiyem, derhal mecliste aldığınız kararları gözden geçirin ve iptal edin” dedi.

 

“ALLAH KORKULARI KALMAMIŞ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in, su borcunu ödeyemeyen abonelerin sularını kesmekte zorlandıklarına yönelik açıklamalarını hatırlatan Mustafa Ordu, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Ödenemediği halde haksız ve adaletsiz olarak yüzde 40-50 oranında şişirilen faturalar şimdi nasıl ödenecek? Kararları alanların vicdanları kararmış onu anladık da, Allah korkuları da mı kalmamış? Allah hepsine akıl, fikir ve vicdan versin. Allah hepsini ıslah etsin” diye konuştu.

 

“SOL ELE CHP, SAĞ ELE DP ELDİVENİ TAKMIŞLAR”

 

Belediyeye alınacak müteahhitler, yeniden yapılandırılan borçlar, çalışanların maaşları ve zorunlu harcamalar için para gerektiğini söyleyen Ordu, söz konusu parayı bulmanın en kolay yolunun vatandaşın cebine uzanmak olarak görüldüğünü ifade etti. Mecliste alınan kararlarla bu işlerin oybirliği ile yapıldığını belirten Mustafa Ordu, “Belediye Meclisi’nde AK Parti vatandaşın cebine elini sokarken, sol eline Cumhuriyet Halk Partisi, sağ eline de Demokrat Parti eldiveni takmıştır” dedi.

 

SUSKUN İŞBİRLİĞİ

 

“MHP dışında hiçbir siyasi parti bu haksız, adaletsiz ve keyfi uygulamaya karşı çıkmadı” diyen Ordu “Bu suskun işbirliği vatandaşımıza, kimin tüyü bitmemiş yetim hakkını koruduğunu, kimin terlemeden para kazanan haramileri koruduğunu çok iyi göstermektedir” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10