“Tüm sorumluluk benim”

MHP Çerkezköy 10. Olağan İlçe Kongresine sayılı günler kala açıklama yapan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, 156 delegeye karşı yapılan itirazı sert bir dille eleştirerek “Bu kiÅ

Çerkezköy 21.02.2012 21:09:00 0
“Tüm sorumluluk benim”

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu son dönemlerde ortaya çıkan delege krizi ile ilgili açıklama yaptı.

 

“128 ARKADAŞIMIZ OY KULLANAMAYACAK”

 

26 Şubat’ta yapılacak olan 10.Olağan kongrenin delege listesinin Seçim Kurulu Başkanlığına teslim edildikten sonra 17 Şubat’ta askıya çıkarıldığını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu “Bazı arkadaşlar 156 arkadaşımızın delege hakkı olmadığını ortaya atarak oy kullanamazlar diye itirazda bulunmuşlar. Seçim Kurulu başkanlığının yapmış olduğu araştırmalarda bu tüzüğe göre 156 değil, 131 arkadaşımız bize tebligat ettirildiği zaman o madde üzerine yapılan araştırmada üç arkadaşımızın daha oy kullanma hakkının olduğunu tespit ederek seçim kuruluna itirazda bulunduk. Buna göre kongrede 131 değil, 128 arkadaşımız oy kullanamayacak” dedi. 

 

“OY KULLANMA GÖREVİNİ BANA VERDİLER”

 

10.Olağan Kongrede oy kullanamayan 128 delegenin oylarını kendisinin kullanacağını ifade eden Ordu “Delegenin görevi ilçe kongresine gelir oyunu kullanır ve seçilen teşkilat üç yıl boyunca onları temsilen, verilen görevi yerine getirmekle yükümlüdür. Bu 128 arkadaşımız o gün görevlerini bana verdiler. Hafta sonu yapılacak olan kongrede oy kullanamayacak 128 arkadaşımızı ben temsil edeceğim. Onların adına onların oyunu o gün ben kullanacağım” dedi.

 

“GERÇEKLER DAHA İYİ ANLAŞILIYOR”

 

İlçe Başkanlığına ve ilçe yönetimine talip olan kişilerin 156 delegeye karşı geldiklerini belirten ve bunu sert bir dille eleştiren Ordu “Bu kişilerin gerçekten ya büyük beyinleri ya da küçük beyinleri vardır. Ben bunu bir türlü çözemedim. Bu arkadaşlarımız kongreye gelecekler ve oy vermeden oradan ayrılacaklardır. Peki onlara soruyorum siz nereden oy alacaksınız. Siz kimsiniz? Çerkezköy’de bakıldığı zaman Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve AK Parti’nin dışında Çerkezköy’de diğer hangi partilerin 156 üyesi vardır? Bir siyasi partinin tüm üyeleri kadar delegen oluyor ve bunları yok sayıyorsunuz. Gerçekler daha iyi anlaşılıyor. Bu kişilerin bundan önce MHP’ye oy vermediğine ve bundan sonra da vermeyeceğine inanacağım” dedi. 

 

“26 ŞUBAT’TA NİYETLERİNİ ANLAYACAĞIZ”

 

Yaşanan bu süreçte bütün sorumluluğun kendisine ait olduğunu ifade eden Ordu “Burada ne il başkanlığının ne de genel merkezin sorumluluğu vardır. Hatası olan varsa sevabı da günahı da benimdir. Seçime giderken, aday adayları hakkında yorum yaparken kimsenin partiyi yıpratmaya hakkı yoktur. Kimin kaç numara ayakkabı giydiğini biliyorum. Biz tabiî ki seçim günü 26 Şubat’ta tam olarak niyetlerini anlayacağız. Bütün üyelerimizin bilgi ve birikimleri bizlerde kayıtlıdır. 156 arkadaşımız yalnız 10.Olağan Genel Kurul’da  hazirun listesine geçmediği için oy kullanamayacak. Çerkezköy’de geleceğin yapılanması için her şeyi yapacağız. Yaptıklarımız belli, geleceğimiz de bellidir” diye konuştu.

 

BOZKAYA AİLESİNİ ZİYARET ETTİLER

 

Toplantının ardından Mustafa Ordu yeni üyeler Mümin Kolar ve Nilay Asbaş ile birlikte İstasyon Mahallesi Alper Sokak’ta ikamet eden Mustafa ve Esma Bozkaya çiftini ziyaret etti. Esma Bozkaya’nın rahatsızlığı nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulunan Ordu “Mustafa ve Esma Bozkaya çifti yıllardan bu yana en eski üyelerimizdir. Temiz oylarını aday kim olursa olsun hiç düşünmeden veren birinci sıra ailelerimizdendir” dedi. Ziyaretin sonunda yeni üyeler Mümin Kolar ve Nilay Asbaş 163-164 nolu delege kartlarını Bozkaya çiftine teslim etti.

 

Haber /  Faik Onur KAYA

 
 
 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10