Vali Kemelek Mersin’de

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Mersin'deki son ekonomik ve sosyal gelişmeleri yerinde incelemek üzere Mersin’e gitti. .

Tekirdağ 23.02.2012 21:09:00 0
Vali Kemelek Mersin’de

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Mersin'deki son ekonomik ve sosyal gelişmeleri yerinde incelemek üzere Mersin’e gitti. .

 

İKİ KENTE DE YARAR SAĞLAYACAK

 

Vali Kemelek, Mersin Limanı'nın kapasitesinin ve hacminin çok ilerlediğini belirterek, benzerlikleri örnek almak istediklerini söyledi. Tekirdağ Valisi Kemelek, beraberindeki heyetle bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Mersin'de 2 gün kalacak. Kemelek'e, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sari ve Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Beste Güngör de eşlik ediyor. Vali Kemelek, kentte ilk olarak Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti. Vali Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, iller arasında kurulması gereken ilişkiler üzerinde durdu. Türkiye'nin 2023 hedefine doğru emin adımlarla yürüdüğünü ve bu yürüyüşte iller arasındaki var olan ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirten Güzeloğlu, Mersin ile Tekirdağ'ın liman kenti olması ve iki ilin yakın benzerliklerinin bulunmasının hem Mersin'e hem de Tekirdağ'a büyük yarar sağlayacağını vurguladı.

 

“BENZERLİKLERİ ÖRNEK ALMAK İSTİYORUZ”

 

Vali Kemelek'in, Mersin'de çeşitli incelemelerde bulunarak, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alacağını belirten Güzeloğlu, "İncelemeler kapsamında Mersin ile Tekirdağ arasında yaşanacak olan bilgi ve tecrübe paylaşımının her iki kent için de olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum” dedi. Tekirdağ Valisi Kemelek ise son zamanlarda Mersin'de meydana gelen ekonomik, sosyal ve turizm alanındaki gelişmeleri yerinde incelemek istediklerini ve bu çerçevede Mersin'de bulunduklarını ifade etti. Mersin ile Tekirdağ kentlerinin benzer yönlerinin bulunduğunu anlatan Kemelek, "Tekirdağ ilimiz de bir liman kenti olma özelliği taşımaktadır. Ancak Mersin'in liman kapasitesi ve hacmi bayağı bir ilerlemiş durumdadır. Bu bakımdan benzerlikleri örnek almak istiyoruz" diye konuştu.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10