“Tever haklı ise istifa edeceğim”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’in yaptığı açıklamanın yayınlanmasının ardından dün de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi

Çerkezköy 23.02.2012 21:15:00 0
“Tever haklı ise istifa edeceğim”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’in yaptığı açıklamanın yayınlanmasının ardından dün de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz açıklama yaparak Tever’i yalanladı.

 

“YILLIK ARTIŞ ORANI YÜZDE 20”

 

Tever’in, Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun maaşı ve aldığı zamlarla ilgili verdiği bilgilerin doğru olmadığını savunan Rahmi Yılmaz “2010 yılında ÇTSO Yönetim Kurulunun verdiği maaş artışı yüzde 3 + aylık brüt maaşının yüzde 10’u kadar kasa tazminatı (Her ay almaktadır) , devlet memurlarına yapılan Ocak ve Temmuz zam oranları kadar maaş artış miktarı, 2011 yılında ÇTSO Yönetim Kurulunun verdiği yüzde 4 + aylık brüt maaşının yüzde 10’u kadar kasa tazminatı, devlet memurlarına yapılan Ocak ve Temmuz zam oranları kadar maaş artışı, 2012 yılında ÇTSO Yönetim Kurulunun verdiği zamlar yüzde 5 + aylık brüt maaşının yüzde 10’u kadar her ay kasa tazminatı devlet memurlarına yapılacak Ocak ve Temmuz zam oranları kadardır. Görüldüğü gibi her yıl Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun maaşına yapılan artış oranı yıllık yüzde 17-20 arasında değişmektedir” dedi.

 

“BELGELERİ GETİRSİN İSTİFA EDECEĞİM”

 

Ocak ayı meclis toplantısında söylediği sözlerin arkasında olduğunu ifade eden Rahmi Yılmaz “Maaş + ikramiye + kasa tazminatı + harcırahlar + yemek bedeli + sağlık giderleri ve 2012 yılında devlet memurlarına verilecek tahmini zam oranı ile birlikte Selma Uğurlu’nun odaya maliyeti (işveren maliyeti) meclis toplantısında söylediğim miktar kadardır. Belgeler odamızın muhasebesinde mevcut ancak bizlere gösterilmiyor. Başkan bu belgeleri meclis toplantısına getirsin. Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun odamıza maliyeti Başkan Dursun Ali Tever’in söylediği miktarda ise hemen istifa edeceğim. Değilse, kendisinin istifaya ilişkin verdiği sözü yerine getirmesini bekliyorum” dedi.

 

“GENEL MÜDÜRLER İLE KIYASLIYOR”

 

Dursun Ali Tever’in 12 kişinin çalıştığı toplam cirosu 1 milyon 600 bin olan ve bu bütçenin üçte birini personel maaşı olarak ödeyen ÇTSO ile organizedeki fabrikaların genel müdürlerini kıyaslamasına da tepki gösteren Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz, “Oysa kendisi ilk göreve geldiğinde Çorlu, Tekirdağ, Edirne Ticaret ve Sanayi Odalarının Genel Sekreterlerinin maaşlarını araştırdığını, bu odaların üyelerinin sayısı bizim iki katımız olmasına rağmen bizim Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun, bu odaların Genel Sekreterinin maşalarının üç dört katını aldığını ve bunu da düzeltmemiz gerektiğini söylemişti. Ancak ne hikmetse herhalde iktidarda kalabilmek için Genel Sekreteri, trilyonluk bütçeleri olan, yüzlerce çalışanı olan birden fazla yabancı dil bilen organize sanayi bölgesindeki kuruluşların genel müdürleri ile kıyaslamaktadır” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10