Polislere dövüş eğitimi veriliyor

Malkara’da görev yapan polis memurlarına Asayiş Daire Başkanlığı Suç Araştırma ve Soruşturma Eğitim Merkezi (SASEM) tarafından yakın savunma teknikleri eğitimi veriliyor.

Malkara 28.02.2012 19:21:00 0
Polislere dövüş eğitimi veriliyor
Asayiş Daire Başkanlığı Suç Araştırma ve Soruşturma Eğitim Merkezi (SASEM) tarafından Tekirdağ merkez ve 9 ilçesinde verilecek olan eğitimler ilk olarak Malkara’da başladı. Dövüş öğretmeni ve Çerkezköy Kapaklı Polis Merkezi'nde görevli polis memuru Servet Çaparoğlu'nun eğitmenlik yaptığı derslerde polis memurlarına yakın dövüşün yanı sıra hayatta kalma eğitimi de veriliyor.
7 GÜN SÜRECEK
7 gün boyunca 50 polis memurunun bu eğitimlerden geçeceğini ifade eden Dövüş öğretmeni Servet Çaparoğlu, “Eğitimlerde polis memurlarımıza şüpheli şahısların kontrol edilmesi, suçluların etkisiz hale getirilmesi, kelepçe takılması, cop ve sprey kullanılması, silah ve teçhizat kurtarma teknikleri, baskı teknikleri, kuvvet kullanma ve hayatta kalma becerisi kazandırma eğitimleri ve Aikido eğitimi verilecek" dedi. 
MADURİYETİN ORTADAN KALDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Çaparoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğünce, polisin suçla mücadele ederken karşılaştığı mağduriyetin ve zafiyetin ortadan kaldırılmasının yanında, suçlunun da mağduriyetinin en aza indirilmesinin amaçlandığını söyledi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10