Gelir testi başvurusu için son gün

SGK kaydı bulunmayan kişilerin gelir testi yaptırması için verilen süre bugün sona eriyor. Çerkezköy’de 2 bine yakın kişinin gelir testi için başvuru yaptığını belirten yetkililer, başvuruların

Çerkezköy 28.02.2012 19:33:00 0
Gelir testi başvurusu için son gün

1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe giren zorunlu Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yaptırması gereken yeşil kartlı ve SGK'da kaydı olmayan vatandaşlar için sona gelindi.

 

2 BİN KİŞİ BAŞVURDU

 

Yılbaşından bu yana vizesi dolan yeşil kartlı ve SGK'da kaydı bulunmayan yaklaşık 2.5 milyon kişiye gelir testi yapılırken, Çerkezköy’den de 2 bine yakın kişi gelir testi için Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurdu. Dün de vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

 

BUGÜN SONA ERİYOR

 

SGK’da kaydı bulunmayanlar ile vize süresi dolan yeşil kartlıların bugün mesai bitimine kadar gelir testi yaptırması gerektiğini belirten yetkililer, “Başvuruda bulunmayan kişilerin geliri asgari ücretin iki katı olarak değerlendirilecek ve bu kişilerden 213 TL aylık prim alınacak” dedi.

 

GELİRİ 295 TL'NİN ALTINDA OLANLARIN PRİMİ DEVLETTEN

 

Gelir tespitinde, aynı evde yaşayan eş, evli olmayan çocuk, büyük anne ve büyük babadan oluşan ailenin esas alınacağını belirten yetkililer “Aynı aile üyelerinden biri veya birkaçı başvuruda bulunsa bile başvuru formunda hanede yaşayan tüm fertlere ait bilgiler yer alacak. Aile içinden birden fazla kişi gelir testine tâbi tutulacak kişi durumundaysa tek form ile başvuru yapılabilecek” dedi. 1 Ocak-30 Haziran 2012 dönemi için aile içindeki kişi başı geliri asgari ücretin üçte birinden fazla olan herkes prim ödemek zorunda kalacak. Geliri asgari ücretin üçte birinin (295.50 TL) altında ise primleri devlet ödeyecek. Geliri asgari ücretin üçte biri (295.50 TL) ile asgari ücret arasında ise kişi 35.46 TL prim ödeyecek. Geliri asgari ücret (886.50 TL) ile asgari ücretin iki katı arasında ise kişi 106.38 TL prim ödeyecek. Geliri asgari ücretin iki katından (bin 773 TL) daha fazla ise kişi 212.76 TL prim ödeyecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10