“Siz de bizim durumumuza düşmeyin”

Engellilerin tekerlekli sandalye sahibi olmaları ve hayatlarını kolaylaştırmak için plastik kapak toplayan Nurullah Narin İlköğretim Okulu öğrencileri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyar

Çerkezköy 29.02.2012 20:11:00 0
“Siz de bizim durumumuza düşmeyin”
Engelli vatandaşların tekerlekli sandalye sahibi olmaları amacıyla başlatılan kampanya kapsamında plastik kapak toplayan Nurullah Narin İlköğretim Okulu öğrencileri, Okulu Müdürü Yılmaz Kırmızıgül, Çevre Kulübü Öğretmeni Nurgül Kılıç ve Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Pehlivan ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti.
‘SİZİN SAKAT KALMANIZI İSTEMİYORUZ”
Öğrenciler, topladıkları kapakları dernek başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya teslim etti. Kapak toplama kampanyasını dört yıl önce başlattıklarını hatırlatan Çetinkaya da “Artık Türkiye genelinde her yerde kapak toplanıyor. Bu kampanyanın bu düzeye geleceğini hiç tahmin etmemiştik. Sizin gibi gençlere geri dönüşümün faydasını aşılamak bizim için gurur verici bir olaydır” dedi. Kapak toplama kampanyası sayesinde öğrencilerle iletişim kurma imkanı bulduklarını belirten Çetinkaya, “Bu kampanya sayesinde sizlerle konuşup nasıl bu hale geldiğimizi anlatıyoruz. Halimizi görün, yere muz kabuğu atmayın topun peşinden yola koşmayın diye” dedi.
‘GELECEĞİN BÜYÜKLERİ SİZ OLACAKSINIZ’
Okullarda engelli kulüpleri olduğunu belirten Çetinkaya, “Okullara gelip sizlerle bu yüzden konuşuyoruz. Birçok milletvekili bize sıkıntılarımızı sordu anlattık ama hiçbir çözüm olmadı. Geleceğin büyük insanları siz olacaksınız. İçinizden mimarlar, polisler, belediye başkanları çıkacak. Belki bir gün siz bizi hatırlarsınız da bir ev yaparken engelli girişi koyarsınız, yollarda engelli rampalarına araba park edenleri uyarırsınız” diye konuştu. Nurullah Narin İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Kırmızıgül de, okul olarak ellerinden geldiğince destek olacaklarını ve kapak toplamaya devam edeceklerini söyledi.

Haber / Sedat KAREŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10