“Çerkezköy temiz bir havaya kavuşacak”

GAZDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Tanju Koçak, doğal gaz altyapı çalışmalarının tamamlandığı Çerkezköy’de artık hava kirliliğinin azalacağını, böylelikle daha temiz bir k

Çerkezköy 1.03.2012 19:42:00 0
“Çerkezköy temiz bir havaya kavuşacak”
GAZDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Tanju Koçak, doğal gaz altyapı çalışmalarının tamamlandığı Çerkezköy’de artık hava kirliliğinin azalacağını, böylelikle daha temiz bir kente kavuşarak vatandaşlarımız için daha sağlıklı bir yaşam ortamının sağlanmış olacağını söyledi.
TEMİZ YAKIT ÖNEMLİ
Doğal gazın yaygınlaşmasıyla birlikte Çerkezköy’de hava kirliliğinin hızla azalacağını ifade eden GAZDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Tanju Koçak, sanayileşme ve büyüyen nüfusla birlikte artan hava kirliliğiyle mücadelede en önemli faktörün temiz yakıt kullanımı olduğunu belirtti. Doğal gaz kullanımının insan ve çevre sağlığı için önemli olduğunu ifade eden Koçak “Hava kirliliğinin önlenmesinde en büyük etmenlerden biri bilinçli yakıt seçimidir. Doğal gaz kullanımının yaygınlaşması, özellikle Çerkezköy gibi sanayisi yoğun kentlerde sağlıklı bir yaşam için çok önemli. Bu konuda sanayiciler kadar bireysel olarak halkımıza da sorumluluklar düşüyor” dedi.
Doğal gazın, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, Türkiye’de de günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade eden Tanju Koçak, “Yakıtların kullanılması sonrasında açığa çıkan zararlı gazlar ve kirletici maddeler atmosferde birikerek hava ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etki yaratıyor. Bu zararlı gazları içermeyen doğal gaz, kömür ve fuel-oil ile karşılaştırıldığında hem daha temiz hem de ısınma açısından daha verimli bir yakıttır. Kömür, doğal gaza göre zararlı bir kimyasal olan sülfür dioksit (SO2) açısından 2.591 kat, partikül madde (is, kurum, toz)  açısından ise 392 kat daha kirleticidir. Aynı şekilde fuel-oil da sülfür dioksit açısından 1.122 kat, partikül madde açısından ise 12 kat daha kirletici. Vatandaşlarımız, yakıt olarak altyapısı tamamlanan ve hızla yaygınlaşan doğal gazı tercih ederek, yaşadıkları çevreyi bu zararlı ve kirletici maddelerden koruyabilirler” diye konuştu.  
HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Hava kirliliğinin ve zararlı gazların özellikle soğuk havaların da etkisiyle artan solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkardığını ve başta bünyeleri daha hassas olan çocuklar ve yaşlılar olmak üzere herkesin sağlığını tehdit ettiğini ifade eden Koçak “Çocuklarımızın sağlıklı büyümesini istiyorsak, hızla doğal gaza geçerek onlara hava ve çevre açısından temiz bir yaşam ortamı sağlamalıyız” dedi. Koçak, yeşil ve sağlıklı bir şehir yaşamına katkı sağlamak isteyen Çerkezköylülerin her geçen gün artacağına inandığını belirtti. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10