Lojistik Çalıştayı yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Bölgesi Lojistik Master Planı hazırlıkları çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarını Çorlu’da gerçekleştirdiği Lojistik Çalıştayı ile sürd?

Çerkezköy 2.03.2012 19:39:00 0
Lojistik Çalıştayı yapıldı
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerini bütüncül bir yaklaşımla ele alan bir Lojistik Master Plan hazırlamak üzere çalışma başlatan Trakya Kalkınma Ajansı, paydaşları Çorlu’da düzenlediği çalıştayda bir araya getirdi. Katılımcıların görüşleri doğrultusunda Trakya Bölgesi’nin lojistik alandaki potansiyelinin ve ihtiyaçlarının masaya yatırıldığı çalıştay Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün’ün konuşmasıyla başladı.
LOJİSTİK FAALİYETLER ÖNEMLİ
Günümüz rekabet koşullarında işletmelerin, rakiplerinden bir adım öne geçebilmek için lojistik faaliyetlere giderek daha fazla önem verdiklerini ifade eden Üstün, lojistik sektörünün ülke ekonomisinin bir yapıtaşı olarak ön plana çıktığını belirtti. Ajansın Lojistik Master Plan hazırlama çalışmalarına Mayıs 2011 tarihi itibari ile başladığını belirten Genel Sekreter Üstün, plan hazırlama sürecinin İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Murat Erdal rehberliğinde yürütüldüğünü ifade etti. 
ÇOK AYAKLI BİR ÇALIŞMA
Lojistik master planın çok ayaklı bir çalışma olduğunu ve ilk aşamada Bölgedeki Lojistik sektörünün mevcut durumu ve ihtiyaç analizi gerçekleştirildiğini belirten Üstün “Ajansımız koordinasyonunda bölgemizde lojistik sektörüne yön vermek üzere bir Lojistik Platformu oluşturuldu. Platform ilk toplantısını bu çalıştayda gerçekleştiriyor. Planlama süreci sonrasında da oluşturulmuş olan platformun yürütülecek çalışmaların izleme ve değerlendirmelerini yapacak bir kurul olarak faaliyet göstermesi bekleniyor. Tüm süreçlerin tamamlanmasıyla oluşacak plan bir lojistik üs olma potansiyeli taşıyan bölgemizin bu hedefe ulaşmasında yol haritası görevi üstlenecek” dedi.
MASTER PLANININ SÜREÇLERİNİ ANLATTI

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Erdal da, katılımcılara Trakya Bölgesi Lojistik Master Planının süreçleri hakkında bilgiler verdi. Hazırlıklar kapsamında ilk olarak bölgedeki yük trafiğini, lojistik açıdan ihtiyaçları ve geleceğe yönelik beklentileri tespit etmek üzere bir anket çalışması yapıldığını ifade eden Erdal, ülkemizin önde gelen lojistik sektör temsilcileri ile bir odak grup toplantısı yapıldığını söyledi. Murat Erdal’ın bilgilendirmesinin ardından katılımcılar gruplar halinde bölgenin lojistik alanındaki avantajları, fırsatları ve sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Trakya Bölgesi Lojistik Master Planına ait taslağın Mayıs ayı içerisinde ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine sunulması ve bunun akabinde yapılacak düzenlemeden sonra son halini alarak kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Hazırlanacak planın bölgedeki lojistik sektörüne üst ölçekli bir yapıda stratejiler geliştirmesi, bundan sonraki süreçte ise mikro boyuttaki alanlarda özel araştırma-geliştirme çalışmalarının devam ettirilmesine aracı olması hedefleniyor. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10