Öğrencilere uygulamalı yangın eğitimi

Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Gülerçin Koleji’nden yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikatta, yangın anında yapılması gerekenler, binanın terk edilmesi, ilk yardım ve muhte

Çerkezköy 2.03.2012 19:48:00 0
Öğrencilere uygulamalı yangın eğitimi

Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Özel Gülerçin Koleji’nde yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

 

40 SANİYEDE BOŞALTTILAR

 

Dün saat 14.00’da düzenlenen tatbikat, okulda yangın alarmının verilmesiyle başladı. Alarm ile birlikte öğrenciler, okul öğretmenleri nezaretinde okul binasını 40 saniyede tamamen boşalttılar. Alarmın verilmesinin ardından İtfaiye Ekipleri dört dakika on saniyede olay yerine gelirken, okul bahçesinde toplanan öğrenciler ve öğretmenler de güvenlik çemberine içersine alındı.

 

TEMSİLİ KURTARMA

 

Senaryo gereği okulun çatı kısmında çıkan yangın olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Tatbikatın devamında okulda mahsur kalan bir öğrenci itfaiye merdiveni ile kurtarıldı. Yangın esnasında temsili olarak yaralanan bir öğrenci ise itfaiye ekipleri tarafından ikinci katta sedyeye konularak okuldan tahliye edildi. Tahliyenin ardından yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yangın tatbikatının son bölümünde ise itfaiye ekipleri olası tüp yangınlarında öğrencilere ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Okulun önünde alev alan bir tüp, itfaiye ekipleri tarafından suyla ıslatılmış bez ile etkisiz hale getirildi. Tatbikatı izleyen Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez, tatbikatların diğer okullarda da devam edeceğini söyledi.

 

”ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK İSTEDİK”

 

Sivil Savunma Kulübü Danışman Öğretmeni İlker Teber tatbikatı gerçekleştiren Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederek “Deprem haftası etkinlikleri kapsamında bu tatbikatı gerçekleştirerek, öğrencilerimizi çıkabilecek yangın esnasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirmek istedik” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10