Siyaset Akademisi Çerkezköy’de düzenlenecek

Siyaset Akademisi’nin ‘Lider Ülke Türkiye-3’ konulu dördüncü eğitim programı Çerkezköy’de düzenlenecek. Başvuruların 25 Mart’a kadar AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’

Çerkezköy 2.03.2012 19:52:00 0
Siyaset Akademisi Çerkezköy’de düzenlenecek
Siyasette niteliğin artırılması ve ülkenin sosyal sermayesinden en üst seviyede yararlanılması amacıyla başlatılan Siyaset Akademisi’nin ‘Lider Ülke Türkiye-3’ konulu dördüncü eğitim programı Çerkezköy’de düzenlenecek. 
ÇERKEZKÖY’DE DÜZENLENECEK
Siyasi bilgilendirme amaçlı derslerin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Konferans Salonu’nda düzenleneceğini ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Siyaset Akademisi’nin amacı siyasi konularda kişilerin bilinçlenmesini sağlamaktır. Bu organizasyona Devlet memurları da katılabilecekler” dedi. AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından yürütülen programın başvurularının 25 Mart’a kadar AK Parti İlçe Başkanlığı’na yapılabileceğini ifade eden Demirbağ, Siyaset Akademisi derslerinin 8 Nisan’da başlayıp 27 Mayıs’ta tamamlanacağını belirtti. Haziran ayının ilk haftasında yapılacak olan sınavda başarılı olanlara sertifika verileceğini söyleyen Demirbağ “Sınavda ilk üçe girenlere ise, Başbakan recep Tayip Erdoğan tarafından başarı belgesi verilecek” dedi.
8 HAFTA SÜRECEK
Eğitim programına katılım ücretinin 150 TL olduğunu söyleyen Alaettin Demirbağ, katılımcılardan alınan bu parayla da işin maliyet kısmının karşılanmasının hedeflendiğini ifade etti. ÇTSO Konferans Salonu’nda verilecek eğitim kapsamında pazar günleri 13.00-17.00 saatleri arasında iki hocanın ders vereceğini belirten Demirbağ “Her hafta farklı bir hocamız katılımcıları bilgilendirecek. Program 8 hafta sürecek” dedi. Demirbağ, programa katılmak isteyenlerin, kayıt kabul formu, özgeçmiş ve 2 fotoğrafla birlikte İlçe Başkanlığı’na müracaat etmesi gerektiğini kaydetti.
DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAKLAR
Programda Temel Siyasi Kavramlar, Türkiye’de Siyasal Kültür, Anayasa Hukuku, Türkiye’nin Siyasi ve İdari Yapısı, hafıza Teknikleri, İletişim ve Beden Dili, Etkili İnsan Olmak, Liderlik ve Siyasal İletişim, İletişim ve Deneyim Paylaşımı ders konuları işleneceğini ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Gazeteci Yazar Mehmet Barlas isimlerinden birinin Çerkezköy’e gelerek deneyimlerini paylaşacağını söyledi.
KİŞİSEL GELİŞİMİ ANLATACAKLAR
Kişisel Gelişim konulu derslerine ise Ahmet Şerif İzgören, Abdul Kadir Özbek, Melih Arat, Canten Kaya, Dr. İbrahim Uslu, Ali Atıf Bir, Muhammed Alpkent ve Erkan Tan isimlerinden 7’sinin konuşmacı olarak katılacak. Siyasi konulu derslere de, Prof. Dr. Abdul Kadir Topçuoğlu, Prof. Dr. Mustafa Şentop, Doç. Dr. Önder Aytaç, Sadi Somuncuoğlu, Şamil Tayyar, Mehmet Ali Birand, Prof. Dr. Toktamış Ateş, Ayşe Böhürler, Hasan Celal Güzel, Dr. Murat Yılmaz, Mehmet Altan, Ferhat Kentel, Fehmi Koru, Nazlı Ilıcak, Akif Beki, Hilmi Güler ve Adil Gür gibi isimlerden 7’sinin katılacağı belirtildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10