Yangına ‘ithal’ müdahale

Özel İdare İlköğretim Okulu’nda yangın tatbikatı düzenleyen Çerkezköy Belediyesi İtfaiye ekipleri, kısa sürede okula ulaşırken, yangın alarmının ardından, okulda bulunan 964 öğrenci ve 3

Çerkezköy 5.03.2012 19:55:00 0
Yangına ‘ithal’ müdahale

Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Özel İdare İlköğretim Okulu’nda düzenlenen tatbikatta öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler, binanın terk edilmesi, ilk yardım ve muhtemel yangınlara karşı nasıl hareket edileceği konularında uygulamalı olarak bilgiler verildi.

 

KISA SÜREDE OKULU BOŞALTTILAR

 

Özel İdare İlköğretim Okulu’nda dün saat 11.30’da düzenlenen tatbikat, yangın alarmının verilmesiyle başladı. Alarm ile birlikte 964 öğrenci ve 32 öğretmen okul binasını 1 dakika 55 saniyede tamamen boşalttı. Okulu boşaltan öğrenci ve öğretmenler, okul bahçesindeki toplanma bölgesinde bir araya geldi. Yangın alarmının ardından itfaiye ekipleri de kısa sürede olay yerine geldi.

 

İTHAL PROTEİN İLE SÖNDÜRDÜLER

 

Senaryo gereği çatıda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, okulda mahsur kalan iki öğrenci de itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangın esnasında temsili olarak yaralanan bir öğrenci ise itfaiye ekipleri tarafından üçüncü katta sedyeye konularak okuldan tahliye edildi. Tahliyenin ardından yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yangın tatbikatının son bölümünde ise yangın söndürme tatbikatı yapılırken, Çerkezköy Belediye İtfaiye ekipleri okul bahçesinde çıkan yangını ithal protein ile söndürdü. Öğrenciler tatbikatı şaşkın ve korkulu bakışlarla izledi.

 

TÜPE BATTANİYELİ MÜDAHALE

 

İtfaiye ekipleri son olarak olası tüp yangınlarında öğrencilere ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Okulun önünde alev alan bir tüp, itfaiye ekipleri tarafından suyla ıslatılmış bez parçası ile etkisiz hale getirildi. Özel İdare İlköğretim Okulu Müdürü Esat Aktaş, katkılarından dolayı Çerkezköy Belediyesi itfaiyesine teşekkür etti. Deprem, yangın gibi doğal afetlere her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Aktaş, “Zor günlere hazırlıklı olmak için bu tatbikatları gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10