“Önemli olan ilçe olmak değil toplum menfaatidir”

Kızılpınar Kent Konseyi’nin Mart ayı toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, 18 May?

Çerkezköy 6.03.2012 20:11:00 0
“Önemli olan ilçe olmak değil toplum menfaatidir”

Kızılpınar Kent Konseyi Mart Ayı Olağan Toplantısı, dün saat 13.30’da Mücahit Aydın başkanlığında yapıldı.

 

ALMAN ÖĞRENCİLER 18 MAYIS’TA GELİYOR

 

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak 18 Mayıs’ta Almanya’dan gelecek öğrencileri ağırlayacak kardeş ailelerin belirlenmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Necdet Önder, “18 Mayıs’ta Almanya’dan 16 öğrenci beldemize gelecek. Bir hafta kalacaklar ve 25 Mart’ta geri dönecekler. Ekim ayında da bizim öğrencilerimiz Almanya’ya giderek, Alman eğitim sistemi ve kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacaklar” dedi.

 

ÖNEMLİ OLAN TOPLUM REFAHIDIR

 

Toplantının bir sonraki gündem maddelerinde İstiklal Caddesi’nin girişine yapılması planlanan üst geçit projesi ile son zamanlarda sıklaşan elektrik kesintilerinin çözümü ile ilgili konular görüşüldü. Üstgeçit projelerinin ne aşamada olduğunu soran konsey üyeleri, elektrik kesintilerinin sebebinin ne olduğunu merak ettiklerini söyledi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Büyükşehir yapılanması konusunda milletvekillerimizle görüşerek halkımızın isteklerini kendilerine iletiyoruz. Biz her fırsatta ilçe olmaya hazır olduğumuzu, ilçe olmak için gerekli tüm çalışmaları yaptığımızı belirtiyoruz. İlçe olmasak bile bu çalışmaları devam ettireceğiz. Önemli olan bizim ilçe olup olmamamız değil, toplumun refahıdır. İlle de ilçe olacağız diye toplum menfaatlerini bir kenara atamayız” dedi.

 

KÖKTEN ÇÖZÜM PEŞİNDEYİZ

 

İstanbul’da üçüncü köprü, Silivri ve Çorlu’da da havaalanı çalışmaları ile Kızılpınar’ın konumunun daha da önemli hale geldiğini söyleyen Korkmaz, beldedeki çalışmalarla ilgili de bilgi vererek “Su depomuzun çalışmaları yakında başlayacak. Bütün su hatları yenilenecek. İhaleleri yapıldı. Ayrıca yol çalışmalarımız da devam ediyor. Biter bitmez asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. Biz bir işi yaparken sorunu kökten çözmenin peşindeyiz” diye konuştu.

 

ONLAR İLÇEYSE BİZ İL OLMALIYIZ

 

Geçtiğimiz günlerde bir ziyaret için Afyon’a gittiğini söyleyen Korkmaz, “Dönüşte Kütahya’ya uğradık. Orada 5 bin, 2 bin, 2 bin 500 nüfuslu ilçeleri gördük. Eğer onlar ilçe olabilmişse bizim il olmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Merkez Cami önünde yapılması planlanan Şehitlik Anıtı ile ilgili sipariş verildiğini belirten Korkmaz, zemin çalışmalarına başlanacağını belirtti. 

 

KENDİMİZİ İYİ TANITMALIYIZ

 

Geçtiğimiz aylarda Kızılpınar’a Almanya’dan heyet geldiğini hatırlatan Başkan Korkmaz “Bize neden her yerde Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının olduğunu sordular. O bizim liderimiz dedik. Kendileri bize liderleri sevmediklerini, onların her zaman savaştan, zulümden yana olduklarını söyledi. Biz de kendilerine Atamızın ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözünü hatırlatınca böyle bir liderimiz olduğu için çok şanslı olduğumuzu ifade ettiler. Onlar Atatürk’ü tanımıyorlardı. Kültürümüzü bilmiyorlardı. Türkleri hep yanlış tanıdılar. Kendimizi ve ülkemizi çok iyi anlatabilmemiz lazım. Dinimizi, peygamberimizi çok iyi anlatmalıyız” dedi. 

 

GEREKİRSE TAZMİNAT DAVASI AÇARIZ

 

Üstgeçit ile ilgili bir çalışmanın yapıldığını ve Kara Yolları’na gönderildiğini ifade eden Korkmaz, bu projenin kabul edilmediğini belirterek “Yeniden bir çalışma yaptık. Tekrar Kara Yolları’na gönderdik. Şuan yazışmalarımız devam ediyor. Elektrik kesintileri konusunda ise TREDAŞ Müdürü ile görüştüm. Gerekirse Tazminat davası açacağımızı söyledim. Sizler de gidin hakkınızı arayın. Elektronik eşyalarım bozuldu diyen varsa tazminat davası açsın. Biz de kendilerine gereken desteği verelim” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 
 
 

  
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10