Ordu, ezber bozdu

Her fırsatta Çerkezköy Belediyesi’ni eleştiren MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, dün Çerkezköy Belediyesi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Çerkezköy Belediye Başkanı

Çerkezköy 6.03.2012 20:36:00 0
Ordu, ezber bozdu

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu dün Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etti.

 

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

 

Yönetim Kurulu üyesi Mümin Kolar ile birlikte dün saat 15.00’da Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret eden Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in Ankara’da olduğunu öğrendi. Kapıda karşılaştığı Meclis Üyesi Ahmet Azcan tarafından misafir edilen Mustafa Ordu,  önceki hafta gerçekleştirdikleri kongre için nikah salonunu tahsis eden belediye yetkililerine teşekkür etti. 

 

50-60 TRİLYON PARA TAHSİS EDİLDİ

 

2000 yılında Ambardere mevkiinin imara açıldığını ve arsa bazında vergi alındığını ifade eden Ordu “Çerkezköy Belediyesi’nin hesaplarda 50-60 trilyon para tahsis edildiği biliniyor. Belediye vatandaşlardan aldığı paraları başka yerlerde kullanmış. Arsa sahipleri de mağdur durumdalar ve alt yapıları yok. Burada yapılması planlanan İmam Hatip Lisesi alt yapısı olmadan nasıl yapılacaktır” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin Ambarede mevkiinde kanalizasyon çalışması yaptığını belirten Azcan da “Ambardere’de sıcak asfaltı belirli aralıklarla yaptık. Yapılaşma olduğu vakit bunlara ulaşmaya çalışacağız. Ambardere’ye yatırımlar düşünüyoruz” diye konuştu.

 

ÇÖZÜME KAVUŞMALI

 

12 senedir vatandaşın sıkıntı yaşadığını, Belediye Başkanı Ali Ertem’in ise kredi peşinde koştuğunu belirten Mustafa Ordu “Ambardere mevkisinin yerleşim bölgesi olması için ve okulların o bölgeye yapılması için 100 trilyon ihtiyaç var. Belediye Başkanı Ali Ertem biz konuştuğumuz zaman ‘ellerine kağıt alıp konuşuyorlar’ diyor. Ama ben gördüğümü konuşuyorum ve sizlerle paylaşıyorum. Belediye Başkanı Ali Ertem duyduklarını kabul etmiyor. Amberdere’nin bir an önce çözüme kavuşması ve Çerkezköy’e güzel bir yüz kavuşturması gerekiyor. Ne benim ne de yönetim kurulunda bulunan arkadaşımızın burada bir arsası vardır. Ben bugünkü ziyaretimde kendisi ile bu konu hakkında görüşecektim” dedi.

 

BU RAPORLA MAKYAJ YAPIYORLAR

 

Encümen toplantılarında Çerkezköy’ün suları hakkında rutin çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ahmet Azcan da “Çerkezköy’deki sular hakkında teknik üniversiteye analiz yaptırıyoruz. Yapılan araştırmalarda Çerkezköy’de uzun yıllar suda bakteri ve hastalık olayına rastlanılmamıştır. Çevre ilçelerde de en sağlıklı su Çerkezköy’ündür. İçme suyunun bir sıkıntısı bulunmuyor” derken, Mustafa Ordu ise “Boşa akan sular, katı atıklar ve tuvalet suları nereye gidiyor. Bu sular aşağıya inmiyor diyebilir misiniz. Oranın olduğu nokta Ergene’nin başıdır. Ergene başı olduğu için eğer belediye üniversiteden rapor almazsa ben heyet ile araştıracağım. Üniversiteden rapor alınmadığı zaman kabul etmeyeceğiz. Bizim bu çağrımıza karşı yetkili kurumların, çevre müdürlüğünün ve Sağlık Bakanlığı’nın bu bölgeye yığılması lazım. Ancak bu raporla makyaj yapıyorlar” dedi. 

 

KATI ATIK İÇİN KAPAKLI’DA BİR ALAN BULUNDU

 

Ziyarette konuşan Ahmet Azcan kanalizasyon olayı için yeni yapacakları katı atık ve sıvı atıkların aşağıya verileceğini belirterek “Bu proje için büyük bir alan belirlendi. Hemen başlaması için start verilecek. Katı atık için Kapaklı’da bir alanda karar kılındı. Orada şeffaf su geçirmez katı atıkları toplayacağız. Çerkezköy hızla büyüyen bir yer. Sizin konuşmalarını her zaman dikkate aldık. Bu konularda bizleri her zaman aydınlattığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“SU SORUNU BİZİM İÇİN BİRİNCİ ÖNCELİKTİR”

 

Çerkezköy’de suyu kontrollü ve rutin bir şekilde yaptıklarını ifade eden Azcan “Yerin 300 metre aşağındaki en şeffaf suyu bulup istasyona geçiriyoruz. Ana depomuzdaki suyu işlenir hale getirip borulara veriyoruz. Çerkezköy’ün su sorunu bizim için birinci önceliktir. Suyu olmayan yerde yaşanılmaz. Herhangi bir aksaklığa karşı iki tane de yedek su kuyumuz bulunuyor” dedi.

 

SUÇ İŞLEMİŞ OLUYOR

 

Hiç kimse ile şahsi bir sorunu olmadığını ifade eden Mustafa Ordu da “Ben bunu görevim icabı yapıyoruz. Bu konuyu sağlık konusu olduğu için dikkate almamız lazım. Alt yapısı olmayan bir yere imam hatip lisesi yapılacak. Orada insanlarımız ve Çerkezköy halkı mağdurdur. ‘Bu çimene, tarlaya akan sular aşağıya inmiyor’ diyen baba yiğidin çıkacağını sanmıyorum. Ben kendi imkanlarımla getirip kanser araştırmasını yaptıracağım. Siz Ergene başındasınız ve bunu savunamazsınız. Karaağaç ya da Çorlu’nun suyuna bakın diyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem suç işlemiş oluyor. Oradaki pis sular için neden suç duyurusunda bulunmuyor” dedi.

 

“BELEDİYENİN VEKİLİ YOK”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in şehir dışında olduğunu bilmediğini ifade eden Ordu “Kendisi de keşke burada olsaydı. Kendisi ile de bu konuşmaları yapacaktım. Ahmet Azcan Başkan vekili değil, meclis üyesi olarak bizi sekreterlik önünde karşıladı. İsteseydi bizi kabul etmeyebilir ve bilgi de vermeyebilirdi ama bizi misafir etti” diyerek kendisine teşekkür etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10