Halı yüklü Tır alev alev yandı

Tekirdağ İstanbul otoyolu Yeni Çiftlik mevkide sabah saatlerinde, bir tır yanmaya başladı. Elektrik aksamından çıktığı tahmin edilen yangında tır, içersindeki halılar ile beraber alev alev yanarak kül ol

Çerkezköy 8.03.2012 19:39:00 0
Halı yüklü Tır alev alev yandı
Tekirdağ İstanbul otoyolu Yeni Çiftlik mevkide sabah saatlerinde, bir tır yanmaya başladı. Elektrik aksamından çıktığı tahmin edilen yangında tır, içersindeki halılar ile beraber alev alev yanarak kül oldu.
İTFAİYE 4 SAATTE SÖNDÜRDÜ
İstanbul’dan Tekirdağ istikametine seyreden Döner Arslan (48) yönetimindeki 27 LD 213 plakalı halı yüklü tır, fren balatalarının aşırı ısınması ile lastiklerinin tutuşması sonucu çıktığı tahmin edilen yangında kül oldu. Edinilen bilgiye göre sürücü Döner Arslan, seyir halindeyken dorseden yükselen yoğun dumanı fark edince aracını yolun sağına çekti ve çekiciyi dorseden ayırarak yanmaktan son anda kurtuldu. İçindeki halıların tutuşması ile tır bir anda alev topuna dönerken, olay yerine gelen Tekirdağ Belediyesi’ne ait 4 araç yangına müdahale ederek sürekli söndürme çalışması yürüttü. Yangın, itfaiye ekiplerinin su ve köpükle müdahalesine rağmen yangın 4 saatte zorlukla söndürüldü. Yangın nedeni ile gökyüzünü siyah dumanla kaplanırken İstanbul Tekirdağ otoyolu da 3 saat trafiğe kapatıldı.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Yanan tır’dan geriye enkaz kalırken, araçta 1438 adet çeşitli ebatlarda halı bulunduğu ve büyük çapta maddi zarar meydana geldiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10