ÖMSS’ye hazırlık kursu açıldı

Tekirdağ'da Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) hazırlık kursu açıldı. Kursla ilgili bilgi veren Tekirdağ İlköğretim Okulu ve İş Okulu Müdürü Beytullah Gacal, ÖMSS'nin 29 Nisan'd

Çerkezköy 9.03.2012 19:34:00 0
ÖMSS’ye hazırlık kursu açıldı

Tekirdağ'da Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) hazırlık kursu açıldı. Kursla ilgili bilgi veren  Tekirdağ İlköğretim Okulu ve İş Okulu Müdürü Beytullah Gacal, ÖMSS'nin 29 Nisan'da yapılacağını ve sınav sonuçlarına göre Türkiye genelinde 29 bin kişinin işe yerleştirileceğini söyledi.

 

ÖNEMLİ BİR HAREKET

 

Okul olarak geçen yıl öğrencilerine yönelik başlattıkları 'İş Hayatında Ben de Varım' projesi kapsamında başta halen okuyan ya da mezun olan öğrencilerin istihdamını amaçladıklarını belirten Gacal “ÖMSS açılmasa bile zihinsel engelli çocuklarımızın işe yerleşmesi konusunda önemli bir hareket. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak mesleki kurslar açmayı düşünüyorduk. ÖMSS belirlendikten sonra önceliği bu sınava hazırlık olarak değiştirdik ve bu kursun açılmasını sağladık. Önemli olan tüm engellilerin iş hayatına aktif, üretken bireyler olarak katılmaları, çevrelerine bağımlılıktan kurtularak, özgüvenleri gelişmiş, hayata tek başına tutunabilmiş, iş doyumu sağlanmış, mutlu bireyler olmalarıdır. Bu sayede aileler de geleceğe güvenle bakabilecek” dedi.

 

27 KURSİYER KATILDI

 

3 grup halinde devam eden kurslara toplam 27 kursiyerin katıldığını belirten Tekirdağ İlköğretim Okulu ve İş Okulu Müdürü Beytullah Gacal “Zihinsel engelliler için ayrı sınıf oluşturuldu. Kurslara öğretmen görevlendirmesi Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi tarafından yapıldı. Genel kültür, Türkçe, Matematik ve sınıf öğretmenleri tarafından dersler veriliyor. ÖMSS hazırlık kursu 27 Nisan'da bitecek. Hafta içi 5 gün olarak planlanan kursa katılmak isteyenler Halk Eğitim Merkezine müracaat ederek kurslara katılabilirler" dedi.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10