“Demokrasi tarihi için kara bir leke”

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, bir açıklama yaparak Pazar günü meclis eğitim komisyonunda yaşanan olayları ve yasa teklifinin onaylanmasını değerlendirdi. Yasa telifinin gayri meşru bir şekilde oyla

Çerkezköy 12.03.2012 18:09:00 0
“Demokrasi tarihi için kara bir leke”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Pazar günü Meclis Eğitim Komisyonu’nda yaşanan tatsızlıkların ardından dün bir basın açıklaması yaptı.

 

GAYRİ MEŞRU ŞEKİLDE GEÇTİ

 

Pazar günü yarım saat süren Eğitim Komisyonu Toplantısı’nda yasa teklifinin kabul edildiğini anımsatan Köprülü “Yasa teklifi, parlamento tarihinde görülmemiş bir zorbalıkla kabul edildi. Yüce parlamento çatısı altında eşkıya gibi davranarak kürsüyü muhalefete kapatan AKP’li vekiller, Türkiye’nin geleceğine yön verecek olan bu yasa teklifini gayri meşru şekilde oylayarak geçirdi” dedi.

 

YASANIN SAKINCALARINI ORTAYA KOYDU

 

Komisyon toplantısında milletin iradesini temsil eden milletvekillerine söz verilmediğini, hakaret edildiğini ve fiili saldırılar gerçekleştirildiğini savunan Köprülü “Ben yaptım oldu anlayışıyla kamuoyunun tüm eleştirilerini görmezden gelerek bu yasa teklifini alelacele Komisyon’dan geçiren AKP hükümeti bu tavrıyla ve tarzıyla yasanın sakıncalarını bir kez daha ortaya koymuştur. Yaşananlar demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

 

KABA KUVVET, TÜRK MİLLETİNE YAPILMIŞTIR

 

Bu yaşananların AKP’nin milletin iradesine saygısının olmadığının da bir göstergesi olduğunu iddia eden Köprülü “TBMM’ye saygı, milli iradeye saygıdır. Komisyonda gerçekleşen işgal halka konulmuştur,  kaba kuvvet vekillere değil, Türk milletine yapılmıştır” dedi.

 

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

 

Köprülü, Cumhuriyet Halk Partisi olarak; AKP’nin her türlü saldırısına ve antidemokratik uygulamasına rağmen, çocukların geleceği, Türkiye’nin geleceği anlamına gelen bu yasa teklifine karşı mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10