MHP Behzat Ç'yi Meclis gündeminde Taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, özel bir televizyon kanalında yayınlanan Behzat Ç. İsimli diziyi meclis gündemine taşıdı.

Çerkezköy 12.03.2012 18:27:00 0
MHP Behzat Ç

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, özel bir televizyon kanalında yayınlanan Behzat Ç. İsimli diziyi meclis gündemine taşıdı. Dizide polis rolü yapan dolayısıyla dizide devleti temsil eden karakterlerin görev esnasında alkol aldığını, evli olmadıkları halde beraber yaşadıklarını, Türk aile ve sosyal yaşam kaidelerine uygun olmayan davranışlar sergilediklerini belirten Belen, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanıtlaması istemiyle 4 ayrı soru önergesi sundu.

 

4 AYRI SORU ÖNERGESİ SUNDU

 

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen soru önergelerinde şu soruları dile getirdi: “Bu dizi hakkında Bakanlığınız herhangi bir inceleme yapmış mıdır? Yapmadı ise yapmayı düşünüyor musunuz? Söz konusu dizide polislerin çalışma tarzları ve yaşam şekilleri emniyet teşkilatı ile bağdaşıyor mu? Toplumun güvenliğini sağlayan, emniyet ve huzurun bekçisi olan emniyet teşkilatımızın vatandaşa bu şekilde gösterilmesi hususunda düşünceniz nedir? Dizideki polislerin sürekli alkol alan ve Müslüman-Türk aile yapısına aykırı biçimde nikahsız olarak birlikte yaşamayı özendirecek sahnelerin yayınlanmasına hususunda ne düşünüyorsunuz? Dizideki, Bakanlığınıza bağlı birimlerde çalışan personelleri aşağılayan toplum nezdinde kötü birer memur görüntüsü veren sahnelerle ilgili RTÜK ve RTÜK’ün bağlı olduğu Başbakan Yardımcılığı’na bir müracaatınız olmuş mudur, olduysa ne gibi bir cevap aldınız? Emniyet teşkilatını hedef alarak teşkilatın sorgulama şeklini yasadışı ve işkence ile sorgu yapan bir kurum gibi gösterilmesine daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Bu dizi hakkında Radyo Televizyon Üst Kuruluna kaç adet şikâyet yapılmıştır? Alkollü içkileri özendirici reklamların yasak olmasına rağmen içki içmeyi özendiren sahnelerin olduğu bu dizi ile ilgili RTÜK tarafından bir işlem yapılmış mıdır, yapıldı ise bu tür sahneler neden hala gösterilmektedir? Dini inancımıza göre suç sayılan fakat Hükümetinizce suç olmaktan çıkarılan zina’yı özendiren bu tür sahnelerin olduğu söz konusu dizi ve bu türden diğer yapımların Türk İslam aile yapısını bozabileceğini düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız söz konusu dizi ve bu türden sahnelerin olduğu diğer yapımlar hakkında ne yapmayı veya nasıl bir yaptırım uygulamayı düşünüyorsunuz? Söz konusu dizi ile ilgili olarak RTÜK veya RTÜK’ün bağlı bulunduğu Başbakan Yardımcılığı’na bir müracaatınız olmuş mudur, olduysa ne gibi bir cevap aldınız? Adalet Bakanlığı teşkilatının dizilerde bu şekilde gösterilmesi toplumun adalete olan inancını sorgulamasına sebep olmaz mı?
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10