“Bugünlere kimler sayesinde geldiğimizi unutmayalım”

Kızılpınar Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Katılımın az olduğu programda konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk

Çerkezköy 13.03.2012 17:58:00 0
“Bugünlere kimler sayesinde geldiğimizi unutmayalım”

İstiklal Marşı’nın kabulünün 91’inci yıldönümü dolayısıyla Kızılpınar Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinliği düzenlendi.

 

‘KEŞKE BU SALON DOLU OLSAYDI’

 

Saat 19.00’da Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, salonun içinde boş koltukları görünce sitem etti. Bu salonu Kızılpınar halkının güzel programlar ve etkinliklerde doldurması için yaptıklarını belirten Korkmaz, “İnşallah bir gün dolar. Maalesef bizi bu hallere getirmişler, ben üzülüyorum. İnşallah bir gün uyanır aslımıza döneriz” dedi.

 

‘ÇOCUKLARA BUNLARI ANLATIN’

 

“Bugün Tarkan konseri olsaydı bu salonlarda yer bulamazdık. Halbuki o Tarkan bugün bu ülkede rahat bir şekilde konser veriyorsa bu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Mehmet Akif Ersoy’un ve canını bile bile cephede feda eden Mehmetçiğin sayesindedir” diye sitem eden Faruk Korkmaz “Anne babalar ve öğretmenler. Yetiştirdiğiniz çocuklara bunları anlatın. Anlatın ki bize bırakılan vatanın kıymetini bilsinler, sahip çıksınlar” dedi.

 

‘BUGÜNE NASIL VE KİMLER SAYESİNDE GELDİĞİMİZİ UNUTMAYALIM’

 

Korkmaz “Bugün minarelerde okunan ezanın, göklerde dalgalanan bayrağın nasıl Mehmetçik sayesinde kazanıldığını bilmediğimiz için bu salonlar boş kalıyor. Şehit olan Mehmetçikler sayesinde bugün buradayız. Mart ayı geldiğinde içimizi hüzün ve sevinç kaplıyor. Böyle bir inanç, zihniyet kimsede yok. Bu da Allah’a olan inançtan, Peygambere ve vatana olan sevgiden geçiyor” dedi.

 

‘NİYE ŞEHİT OLDUKLARINI ÇOK İYİ ANLAMAK LAZIM’

 

“Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun yazıktır incitme atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı” dizeleri ile salondakilere seslenen Kızılpınar Belediye Başkanı Korkmaz “Niye şehit olduklarını çok iyi anlamak lazım. Bu ülkeyi bizlere bırakmak için. Kendi ülkemizde özgürce yaşabilmemiz için. Esaret altında kalmamak için şehit oldular” dedi.

 

‘YANIMDA VATAN SAĞOLSUN DİYEREK ŞEHİT OLDULAR’

 

Aynı zamanda asker emeklisi olan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Ben güney doğuda görev yaparken, sizin evlatlarınızın şehit oldukları anlarını gördüm. Ve ağızlarından çıkan vatan sağ olsun cümlesi hala kulaklarımda yankılanıyor. Geçmişini tanımayan, geleceğine emin adımlarla gidemez. Profesör yetiştirebilirsiniz, doktor yetiştirebilirsiniz, kaymakam yetiştirebilirsiniz ne yetiştirirseniz yetiştirin, bu bayrağın, bu sancağın, bu devletin ve milletin bütünlüğünü çocuklarınıza aşılayamazsanız hiçbir işe yaramaz” dedi.

 

‘ÇOCUKLARIMIZA VATAN SEVGİSİ AŞILAYIN’

 

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nın Mehmetçiklerin ruhlarıyla, onların kanına ay yıldızlı bayrağımıza bakarak yazdığını ifade eden Korkmaz “Robotlaşmışız, milli heyecanımız kalmamış. Ama öğretmenlere velilere çok büyük işler düşüyor. Çocuklarımızı yetiştirirken, onlara vatan millet sevgisini aşılayın” dedi. 

 

İSTİKLAL MARŞI’NI EN GÜZEL OKUYANA ÖDÜL VERİLDİ

 

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın duygulu konuşmasının ardından slayt gösteri eşliğinde günün anlam ve önemini belirten video gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinin ardından Kızılpınar’daki öğrenciler arasında İstiklal Marşı’nı okuma yarışması düzenlendi. Dört edebiyat öğretmeninin yer aldığı jürinin tarafından yapılan değerlendirmenin ardından İstiklal Marşı’nı en güzel okuyan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

 

Haber / Sedat KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10