57. Alay Yürüyüş Konvoyu coşkuyla karşılandı

Tekirdağ’dan Çanakkale’ye 2. Yürüyüşe başlayan 602 kişilik 57.Alay Komitesi Keşan’a ulaştı. Grup Keşan Cumhuriyet Meydanı’nda Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Keşan Belediye BaÅ?

Tekirdağ 16.03.2012 15:19:00 0
57. Alay Yürüyüş Konvoyu coşkuyla karşılandı
Tekirdağ’dan Çanakkale’ye 2. Yürüyüşe başlayan 602 kişilik 57.Alay Komitesi Keşan’a ulaştı. Grup Keşan Cumhuriyet Meydanı’nda Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu ve Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız tarafından karşılandı. Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu, Yürüyüş Koordinatörü Hikmet Sevim Yıldız’a bir buket çiçek hediye edildi.
SANCAĞI MUSTAFA KEMAL’DEN ALDIK
Karşılama töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu, “Bu alay Çanakkale Savaşları için çok önemli bir alaydır. Bu nedenle 2 yıldan bu yana başlatılan bu yürüyüşe biz de büyük önem veriyor ve destekliyoruz” dedi. 57. Alay Koordinatörü Hikmet Selim Yılmaz da “Biz bu 57.Alay Sancağı’nı Mustafa Kemal’den aldık. Hiçbir zaman yere düşürmeyeceğimize emin olunuz. Nasıl ki 22 Şubat 1915’te bu sancağı Hüseyin Avni ve 57.Alay Komutanları’na teslim edildikten sonra bu sancak bütün dünyada anılan ve destan yazılan bir sancak oldu. 57.Alay dosta düşmana kendisini kabul ettirdi. Önümüzdeki yıl kardeş alayımız Keşan’ın da bu yürüyüşte bize güç vermesini bekliyoruz” dedi.
GELİBOLU’YA HAREKET ETTİ

Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu’da, “Tarihimizde Keşan’ın 27. Alayı var. İnşallah önümüzdeki yıl aynı 57. Alay’ın bu sembolize hareketi gibi 27.Alay’la 57.Alay’ı buluşturacağız ve burada nasıl atalarımız dönmemek üzere cepheye gitmişlerse aynı sembolle ve aynı ruhla aynı duyguyla bu seronomiye katılacağız” dedi.  Hikmet selim Yıldız daha sonra Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu’ya teşekkür belgesi verdi. Heyet geceyi Keşan’da geçirdikten sonra dün sabah saat 09.00’da Tekel Meydanı’ndan Gelibolu’ya hareket etti.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10