3 Mahallede 100 Bin Metrekare Kaldırım Çalışması Yapılacak

İlçenin değişik noktalarında devam eden altyapı, kaldırım, yol ve köprü çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, bu yıl içinde 3 ma

Çerkezköy 19.03.2012 07:55:00 0
3 Mahallede 100 Bin Metrekare Kaldırım Çalışması Yapılacak

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, ilçenin değişik noktalarında devam eden altyapı, kaldırım, yol ve köprü çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

2012 YILINDA KALDIRIM ATILIMI

 

Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, 2012 yılı içerisinde 100 bin metrekare kaldırım çalışması gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Çalışmalar kapsamında Bağlık Mahallesi’nde 30 bin metrekarelik kaldırım çalışması yapacaklarını belirten Kemal Gümüş, “Fatih Mahallesi’nde 33 bin metrekare, İstasyon Mahallesi’nde 23 bin metrekare ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde de 14 bin metrekare olmak üzere toplamda 100 bin metrekare kaldırım çalışmasının 2012 yılı içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Nisan ayı içerisinde 4 mahallede yapılacak çalışmalar için 4 ayrı ihale yapılacak ve çalışmalara başlanacak” dedi.

 

HAZİRAN’DA TAMAMLANACAK

 

Fen İşleri Müdürlüğü olarak ilçede yapılması planlanan ve yapımı tamamlanan köprü çalışmaları hakkında da bilgi veren Kemal Gümüş, Bağlık Mahallesi Kartal Sokak’ta köprü yapımına 19 Mart itibari ile başlanacağını ifade etti. Söz konusu köprünün ihalesinin 9 Şubat’ta gerçekleştirildiğini anımsatan Gümüş, “İhaleyi SİDA Yapı kazandı. Köprü SİDA Yapı tarafından, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri müdürlüğü kontrolünde yapılacak. Bu köprümüzün Haziran ayı sonuna kadar tamamlanarak halkın hizmetine sunulmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

 

YENİ İHALE 26 MART’TA

 

Fatih Mahallesi Tamer Sokak’ta da bir köprü yapılmasının planlandığını ve hatta 15 Şubat’ta ihalesinin yapıldığını kaydeden Kemal Gümüş, “Bu ihaleye SİDA Yapı’dan başka bir firma katılmadı. Yeterli rekabet ortamı sağlanamadığı için Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bu ihale iptal edildi” dedi. Söz konusu köprü için yeni ihalenin 26 Mart’ta gerçekleşeceğini belirten Gümüş, uygun rekabet ortamının sağlanması ve ihalenin şartlara uygun yapılması halinde, köprü yapımı için Nisan ayı sonuna doğru çalışmaların başlanacağını ve Ağustos ayında da halkın hizmetine açılacağını ifade etti.

 

ALTERNATİF YOLLARA İHTİYAÇ DUYULUYOR

 

Son yıllarda Bağlık Mahallesi’nde derenin karşı tarafında yerleşimin hızlı bir şekilde arttığına dikkat çeken Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “Bağlık Mahallesi Cevizlik Sokak’ta bir köprümüzün yapımı tamamlandı. Şubat ayında hizmete sunuldu. Yerleşimin artması, o bölgede nüfus yoğunluğunun artmasına ve dolayısıyla da alternatif ulaşım yollarına ihtiyaç doğuruyor. Biz de Fen İşleri müdürlüğü olarak yapılan ve yapılacak olan köprü çalışmaları ile bu ihtiyaçlara cevap vermeyi hedefliyoruz” dedi.

 

35 METRE GENİŞLİĞİNDE BAĞLANTI YOLU

 

İlçenin çeşitli yerlerinden İstanbul otobanına bağlantı yolu çalışmalarının da yapıldığını kaydeden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, bu bağlantı yollarından birinin, Narin Caddesi’ni otobana bağlayan yol olduğunu ve yolun duble yol olarak yapılacağını belirtti. Söz konusu bağlantı yolunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kemal Gümüş, “Burada en önemli konu olan altyapı çalışmalarını tamamladık. Yağmur suyu sistemi döşemesini gerçekleştirdik. En kısa zamanda yola beton dökümüne başlayacağız. Ağustos ayına kadar bütün çalışmaları bitirerek 35 metre genişliğinde olacak yolun tamamlanmasını hedefliyoruz. Ayrıca burada iki bağlantı yolunun kesiştiği noktada bir de döner kavşak oluşacak” bilgisini verdi. İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesi’nden de otobana bir bağlantı yolu yapılacağını belirten Kemal Gümüş, buradaki bağlantı yolunun da duble yol şeklinde olacağını söyledi. Söz konusu yolun ihalesinin hazırlandığını kaydeden Gümüş, “Yılsonuna kadar buradaki çalışmaları da tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz. Söz konusu çalışmalar tamamlandığında Çerkezköy’ün İstanbul otoban bağlantılarının tümü yapılmış olacak” dedi.

 

3 İSTİNAT DUVARI YAPILACAK

 

Karayolları Müdürlüğü’nün Bağlık Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi üzerinde yaptığı köprüde istinat duvarı çalışması yapılacağını belirten Kemal Gümüş, “Köprünün 1 tarafına istinat duvarı yapmıştık. Şimdi diğer 3 kenarına daha istinat duvarı yapılacak. Köprünün yayalar tarafından da güvenli bir şekilde kullanılması sağlanacak. Yayalar araç yolunda değil yaya yolunda yürüyecek. Söz konusu istinat duvarı çalışmasının ihalesi 21 Mart’ta yapılacak ve Nisan ayında da çalışmalara başlanacak. Temmuz ayı sonunda halkın hizmetine sunulacak” diye konuştu.

 

KAVŞAKLAR AYDINLATILIYOR

 

Namık Kemal Bulvarı Barbaros Caddesi Kavşağı’nın altyapısının ve sinyalizasyon sisteminin tamamlandığını belirten Gümüş, kavşağın göbeğine bir havuz yapmayı planladıklarını ifade ederek “Bu çalışma için hazırlıklarımız devam ediyor. Peyzaj çalışması ile birlikte, bölgede çalışmalar tamamlanacak” dedi.  Öztrak Caddesi üzerinde bulunan Emniyet Kavşağı’nda da meydan aydınlatması yapımının tamamlandığını kaydeden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “21 Mart’ta da Emniyet Kavşağı ile İnan Sokağın kesiştiği kavşak ve Namık Kemal Bulvarı Putzmeister Fabrikası önündeki kavşakta da aydınlatma çalışmaları tamamlanacak. Öztrak Caddesi İnan Sokak’taki kavşakta ise meydan yeşil alan düzenlemesi yapılacak” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ – Bahar İMAMOĞLU

 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10