Çanakkale yeniden doğuşun başlangıcıdır

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Çerkezköy Temsilciliği, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çerkezköy Belediye Meydanı’nda basın açıklaması ya

Çerkezköy 19.03.2012 08:04:00 0
Çanakkale yeniden doğuşun başlangıcıdır

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Çerkezköy Temsilciliği, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çerkezköy Belediye Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

 

ÇANAKKALE BİR DÖNÜM NOKTASI

 

Meydanda toplanan yaklaşık 30 kişilik grup adına açıklama yapan TGB Çerkezköy Temsilcisi Efes Aslan, Çanakkale’nin tarihe altın harflerle yazılması gereken büyük bir kahramanlığın, cesaretin, fedakarlığın ve sabrın destanı olduğunu belirterek “Çanakkale ölümü gülerek karşılayanların destanıdır. Çanakkale zaferi; Türk ve dünya tarihi adına bir dönüm noktasıdır. Kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaşarak, Viyana önlerinden itibaren Anadolu’ya doğru sürekli gerileyen bir imparatorluğun, esas kurucu unsuru olan Türk Milletinin verdiği bir onur mücadelesidir. Her şeyden önemlisi bu zafer, Kurtuluş Savaşı ateşinin yüreklere yakılıp, milletçe yeniden doğuşun başlangıcıdır” dedi.

 

SADECE BİR GÜN ANILACAK BİR ZAFER DEĞİL

 

Çanakkale Savaşlarının büyük Türk Milletinin, tarih önündeki en büyük hesaplaşmalarından biri olduğunu ifade eden Aslan, emperyalistlerin Çanakkale’de, Türk milletinden dünya tarihinin tanık olduğu en büyük şamarlardan birini yediğini belirtti. Her karış toprağında şehitlerimizin kanının olduğu bu vatanda, milletçe birlik beraberlik içinde yaşanması, vatanımızın geleceği için önemli bir unsur olduğunu, milletimizin huzurunu bozacak kışkırtmalara mahal vermemek adına, birlik ve kardeşlik içinde sonsuza dek yaşanması gerektiğini söyleyen Efes Aslan, “İşte o zaman atalarımızın bize bıraktığı bu vatana layık bir millet oluruz ve onların vatanı için yaptığı fedakarlıklar anlam kazanır. Çanakkale Zaferi sadece bir gün anılacak bir zafer değildir. Birçok şehit vermemize neden olan Çanakkale Savaşı, Türk milleti için adeta ölümsüzlüğün sembolüdür. Bu zaferi bizlere yaşatan atalarımızın fikirlerini genç nesillere aktararak onlara bu ruhu aşılamak hepimizin görevidir’ dedi.  

 

TGB’NİN CANI BU MİLLETE ARMAĞANDIR

 

Büyük Türk Milletinin yeniden Emperyalist Kuşatma altında olduğunu belirten Aslan, “Türk Milleti dışarıdan ve içeriden ayrıştırılmaya, vatan toprakları parçalanmaya çalışıyor. Biz Mustafa Kemal’in askerleri olarak asla buna izin vermeyeceğiz. Nasıl 97 yıl önce gereken ders verildi ise bugün de verilecektir. Ey tek dişi kalmış canavar ne yaparsan yap seni yine yeneceğiz Türkiye Gençlik Birliği olarak bizim canımız bu millete armağandır’ diye konuştu. 

 

NEFESİMİZ ENSENİZDE OLACAK

 

Tek bir neferler kalana kadar mücadele içinde olmaya and içtiklerini belirten Efes Aslan “Emperyalist kuşatmacılar. Türk gençliğinden ve büyük Türk milletinden korkmaya devam edin. Çünkü nefesimiz ensenizde olacak” dedi. “Çanakkale Zaferi emperyalizme karşı tek yumruk olmak, ülkeyi bölmek için yapılan büyük saldırıya vatan için süngüyle karşı koymaktır” diyen Aslan, Çanakkale Zaferinin yıldönümünü kutladı.

 

ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİLER

 

Belediye meydanındaki basın açıklamasının ardından Şehitliğe kadar yürüyen grup, şehitler için dua ederek onların mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktı.

 

Haber / Bahar İMAMOĞLU

 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10