AK Parti’den gazilere anlamlı ziyaret

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce ve AK Parti İlçe Yönetimi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ne ziyaret etti. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı A

Çerkezköy 19.03.2012 08:20:00 0
AK Parti’den gazilere anlamlı ziyaret

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve ilçe yönetimi önceki gün saat 13.00’da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ni ziyaret etti.

 

İNSANLIK AYIBI YAŞANDI

 

Ziyarette konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ülkemizin mevcudiyetini şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu ifade ederek “İnsan ne için savaşır. Namusu için, şerefi için, vatanı için savaşır. Fakat Çanakkale’de oraya ne için geldiğini bile bilmeyen Anzaklar gibi insanlar savaştı. Kimin amacına hizmet ettiklerini bilmeden savaşmak zorunda kaldılar. Orada ciddi anlamda bir insanlık ayıbı yaşandı” dedi. 

 

ÇANAKKALE FİLMİ HAZIRLANDI

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce de Türkiye’nin en önemli noktalarından birisinin Çanakkale olduğunu belirterek, “Kore ve Kıbrıs’ta da çok sayıda askerimiz şehit düştü. Oralarda ölen insanlarımız da bu vatan için önemli hizmette bulundular. Sizler verilen mücadelenin en önemli tanıklarısınız” dedi. Çanakkale’ye ilişkin 40 dakikalık bir film hazırlandığını söyleyen Gökhan İnce, tüm öğrencilerin bu filmi izlemesini sağlayarak onların tarihi iyi bir şekilde öğrenmelerine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. Çerkezköy’de yapılması düşünülen Kent Müzesi’nde de Şehitler ve Gaziler için bir bölüm ayrılabileceğini söyleyen İnce, burada onların hayat hikayelerini içeren kısa yazılar ve fotoğrafların sergilenebileceğini kaydetti.

 

SAVAŞIN İÇİNE SÜRÜKLENDİLER

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan da 18 Mart’ta dünyanın diğer ucundan Çanakkale’ye gelenlerin savaşmaya gelmediklerini söyleyerek, “Onlar gezmeye geldi. Fakat savaşın içine sürüklendiler. Kıbrıs harekatında biz barış için oraya gittik ama savaşacağımızı da biliyorduk. Kıbrıs’ta 498 Türk askeri, 70 Kıbrıs askeri ve 270 de Kıbrıs Türkü şehit oldu” dedi. Gaziler Derneği olarak Çanakkale’de ve Edirne’de gazilerin gezip görebilecekleri birçok yerin bulunduğunu söyleyen Yarlıgan, bu konuda da belediyeden destek istedi. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce de her türlü konuda derneğe yardıma hazır olduklarını ifade etti. AK Parti heyeti, dernek ziyaretinin ardından bazı esnafları da ziyaret etti. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ 
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10