Bilgisayar farelerine polis kapanı

Çorlu’da ev ve işyerlerinden çalınan dizüstü bilgisayarlarla ilgili çalışma başlatan Asayiş Büro ekipleri internet üzerinden satış yapanlarla tek tek iletişime girerek alıcı kılığınd

Çorlu 19.03.2012 08:37:00 0
Bilgisayar farelerine polis kapanı

Çorlu’da son dönemde ev ve işyerlerinde artan dizüstü bilgisayar hırsızlıkları polis ekiplerini de harekete geçirdi.

 

POLİS ÇALIŞMA BAŞLATTI

 

Geçtiğimiz hafta aynı gecede 4 dizüstü bilgisayarın çalınması ve yine aynı gece bir Veteriner Kliniği’nden dizüstü bilgisayar çalınmasını üzerine çalışma başlatan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ilk olarak ikinci el elektronik eşya alıp satan işyerlerini incelemeye aldı. Çorlu’da bulunan ikinci el elektronik eşya satan dükkanlardan bir sonuç elde edemeyen Asayiş Büro Amirliği ekipleri internet üzerinden satış yapanlara yöneldi.

 

ÖZEL EKİP KURULDU

 

Çorlu ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde özel ekip kurularak internet üzerindeki sitelerden satış yapanların belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Çalıntı dizüstü bilgisayarların satılmasına karşın zamanla yarışan özel polis ekibi yaklaşık 48 saat aralıksız çalışarak internet üzerindeki sitelerde Çorlu’dan ikinci el cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi malzemelerin satışını yapanları tek tek belirledi.

 

İNTERNETTEN SATIŞ YAPANLAR BELİRLENDİ

 

İnternet siteleri üzerindeki satılık ilanları belirlemesinin ardından satıcı kişilerle irtibata geçen polis ekipleri satıcılarla Çorlu’nun çeşitli yerlerinde buluştu. Buluştuğu satıcılardaki dizüstü bilgisayarları inceleyen polis ekipleri S. A. isimli bir satıcıyla buluştuğunda S.A.’nın satmaya çalıştığı bilgisayarın Çorlu’dan çalıntı olduğunu belirledi. Polis ekipleri buluştukları pasaj içerisinde S. A.’yı (34) gözaltına alarak Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

S. A.’nın emniyet müdürlüğünde alınan ifadesi ve yapılan sorgulamasında kendisi ile bağlantılığı olduğu belirlenen ve kendisine satmak amacıyla dizüstü bilgisayar getirdiği tespit edilen Y. A. (24) da gözaltına alındı. Soruşturmasını derinleştiren polis ekipleri dizüstü bilgisayarları çalan kişiyi de kamera görüntülerinden tespit ederek eşkali doğrultusunda çalışma başlattı. Eşkal doğrultusunda kimlik bilgileri tespit edilen S. B. de (40) yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltındaki 3 şüphelinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 12 dizüstü bilgisayar ve bilgisayar malzemesinin ele geçirildiği öğrenildi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde ifadeleri alınan şüpheliler Adliye’ye sevk edildi. 3 şüpheliden S.B. tutuklanarak Çorlu Cezaevine gönderildi.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10