Yeni Türk Ticaret Kanunu anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) iş birliğinde “Yeni Türk Ticaret Kanunu” konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. 1 Temmuz

Çerkezköy 19.03.2012 08:44:00 0
Yeni Türk Ticaret Kanunu anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) iş birliğinde Yeni Türk Ticaret Kanunu’na ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu’nda önceki gün 13.00’da başlayan toplantıya Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün, Hasan Karaca ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun ticari hayata getirdiği yenilikler masaya yatırılarak, alanında uzman isimler tarafından konuya ilişkin bilgilendirme yapıldı.

 

YENİ TİCARET KANUNUNU ANLATTI

 

Programın açılış konuşmasını yapan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Trakya Uzmanı Aslı Adalı, ABİGEM’in kuruluş amacı ile ilgili bilgi verdi. Programa konuşmaxı olarak katılan Baker Tılly Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim’den Yeminli Mali Müşavir Yücel Genç de günümüz ticari yaşamında gerçekleşen büyük değişim ve gelişmeye yanıt vermesi ve ülkemizi geleceğe taşıması hedeflenen Yeni Türk Ticaret Kanunu’nu anlattı. .

 

1 TEMMUZ’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEKTİR

 

14 Şubat 2011 tarih ve 27846 sayılı resmi gazetede yayınlanan 6102 sayılı Yeni Ticaret Kanunu 1535 maddeden ibaret olduğunu belirten Genç “Sadece içerik olarak değil, sistematik olarak da birçok açıdan yenileşmiş ve kanunun dili sadeleştirilmiştir. TTK kurumsallaşmaya ve çağdaşlaşmaya önem veren bu anlayışı uygularken modern hukukun gelişimlerine dayanan bir yaklaşımı benimsemektedir. Kanun bazı istisnalar dışında 1 Temmuz’da yürürlüğe girecektir. Yeni kanun şirketlerin tek tip uluslar arası muhasebe ve denetim standartları ile kolay finansman bulabilmelerin sağlayacaktır” dedi.

 

KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİ

 

Yeminli Mali Müşavir Mehmet Sabri Yüce de Ticaret şirketleri, anonim şirketleri ve bilgi teknolojileri konularını açıkladı. Yeni TTK konusunda çoğu kişinin bilgi sahibi olmadığını ifade eden Yüce, yeni Türk Ticaret Kanunu’nda şahıs şirketleri ile sermaye şirketleri arasındaki farklılıkların arttırıldığını, kurumsallaşmanın başta Anonim Şirketler olmak üzere sermaye şirketlerini temel aldığını belirtti.

 

ŞİRKETLER SAĞLAM ADIMLARLA GELECEĞE YÜRÜYEBİLECEK

 

Yeni TTK’nun şirketlerin birleşme, bölünme ve tür değişikliklerine de daha çok imkân tanıdığını ve böylelikle güçlü ve kurumsal şirketlerin daha sağlam adımlarla geleceğe yürüyebileceğini anlatan Yüce, yeni kanuna geçiş sırasında bazı sorunların yaşanabileceğini, bunun çözümlerinin de bu tür etkinliklerde ortaya çıkabileceğini ifade etti. Programın sonunda konuşmacılar, katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10