Vicdan sahibi olan herkes red oyu verirdi

HAS Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı önceki gün Yemek Dünyası’nda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya katılan HAS Partili Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses, mecli

Çerkezköy 19.03.2012 08:50:00 0
Vicdan sahibi olan herkes red oyu verirdi

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Çerkezköy İlçe Teşkilatı önceki gün saat 10.00’da Yemek Dünyası’nda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

 

SÖZ SAHİBİ OLAMADIK

 

Kahvaltıya HAS Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, HAS Partili Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses, HAS Parti eski Milletvekili Adayları Hasan Tüfekçi, Tahir Eke ve partililer katıldı. Kahvaltıda açıklama yapan İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, dış politikada ülkemizin NATO’nun emrinde her yere asker gönderdiğini belirterek “Söz sahibi olamadık. NATO nereye asker göndermemizi istiyorsa oraya asker gönderiyoruz. Afganistan’da, Somali’de birçok kayıp verdik. Bugüne kadar ne Filistin’de ne de Irak’ta etkili olamadık. Libya yönetiminin yıkılmasında da etkin bir rol oynadık ama orada da söz sahibi olamadık” dedi.

 

YAPICI MUHALEFET UYGULAYACAĞIZ

 

Mayıs ayında Has Parti Çerkezköy İlçe Kongresi’nin yapılacağını söyleyen Ercan Erdoğan, kaliteli siyaset yapmak isteyen herkese kapılarının sonuna açık olduğunu ifade ederek “Diğer partilerde koltuk kavgası var. Biz bazı partiler gibi kongreye merkezden atanan tek liste ile gitmeyeceğiz. Bizde demokrasi var. İsteyen herkes gelip adaylığını koyabilecek” dedi. Genel Merkez tarafından Anayasa değişikliği hakkında bir anket hazırlatıldığını belirten Erdoğan, anketi 500 bin ila 1 milyon kişiye ulaştırarak, Anayasa’nın nasıl oluşturulması gerektiğine ilişkin elde edilen fikirleri hükümet ile paylaşacaklarını ifade etti. En son 4+4+4 eğitim sisteminin anayasadan geçtiğini kaydeden Erdoğan, “Sistemin yanlış olduğunu düşünmüyoruz. Fakat bazı eksiklikler var. Nasıl bir sistem olacağı, ne kadar öğretmen ve okula ihtiyaç duyulacağı belirtilmedi. Son 10 yıl içerisinde eğitim sistemimiz 4 kez değiştirildi” dedi. Şuana kadar yapılan değişikliklerde hükümetin ‘Ben yaptım’ fikriyle hareket ettiğini, muhalefetin ise sürekli ‘İstemezük’ anlayışı ile itiraz ettiğini kaydeden Erdoğan, “Anayasa’nın doğru oluşturulabilmesi için halkın içinden bir ‘Halk Meclisi’ seçilmesi gerektiğini söyledi. 

 

ÖNCE ELİMİZDEKİ İŞİ YAPALIM

 

HAS Partili Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses de, belediye meclisinde bazı gündem maddelerine red oyu vermesinin gerekçelerini açıkladı. Doğru olduğuna inandığı maddeleri kabul ettiğini, yanlış olduğuna inandığı maddelere ise red oyu verdiğini söyleyen Şenses “Asıl önemli olan benim kaç maddeye red oyu verdiğim değil, neden red oyu verdiğimdir” dedi. Kızılpınar’ın menfaatine olan her konunun destekçisi olduğunu belirten Şenses, şirketlerin ya da şahısların menfaatine olan konularda red oyu kullandığını ve bundan sonra da kullanmaya devam edeceğini kaydetti. Mecliste yanlış olduğunu düşündüğü için red oyu verdiği konulardan birkaç örnek veren Hüseyin Şenses, “Geçtiğimiz toplantıların birinde 1/25000’lik plan tadilatı konusuna red oyu verdim. Çünkü bu tadilat ile Kızılpınar’da 3 bin dönüm daha arazi imara açılacak. Henüz 7 bin dönüm imara açık alanın altyapı çalışmasına başlanılmamış bile. Bu çalışmalar yapılmadan 3 bin dönüm arazinin daha imara açılmasına karşı çıktım ve red oyu verdim. Önce elimizdeki işi yapalım. Aksi halde yapılaşma hızlı bir şekilde gerçekleşemez” dedi.

 

HER KONUNUN ALTINDA BİRŞEYŞER ARIYORUZ

 

Kızılpınar’da bin 500 metrekare yeşil alanın kiraya verilmesine ilişkin gündem maddesine de red oyu verdiğini söyleyen Hüseyin Şenses, “Bu bin 500 metrekarelik yeşil alanın içinde 50 metrekare belediye hissesi var. Bir şirket bu alanı kiralayarak buraya 250 metrekarelik bir kapalı spor alanı yapmak istiyor. Asıl amaç 50 metrekarelik alanı gösterip toplamda bin 500 metrekare alanı kiraya vermek. Konu şuanda İmar Komisyonu’na havale edildi. HAS Parti olarak bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu. Belediyeye ait 60 dönümlük arsanın satışının da meclis gündemine geldiğini söyleyen Şenses, bu satışa karşı çıkmadıklarını fakat, buradan elde edilecek gelirle ne yapılacağını sorduklarını belirtti. Belediye yönetimin, satıştan elde edilecek parayla altyapı çalışmalarının yapılacağı ve ayrıca bir de lise yapılacağını söylediğini kaydeden Şenses, “Bugün bakıyoruz ki ne altyapı çalışması yapılmış o parayla, ne de lise. Lise yapıldı fakat çekilen kredi ile yapıldı, oradan gelen parayla değil. Bu sebeple her önümüze gelen konuyu kabul edemiyoruz. Altında bir şeyler aramak zorundayız. Ben bundan önce verdiğim her yanlış ‘kabul’ oyu için vicdan azabı çekiyorum. Vicdanı olan her üye verdiği kararı sorgulamalı” dedi.

 

SATIŞA SUNULAN 10 PARSEL, YEŞİL ALAN

 

Son meclis toplantısında 15 adet parselin satışının gündem maddeleri içinde yer aldığını ve buna da red oyu verdiğini söyleyen Kızılpınar Meclis Üyesi Hüseyin Şenses, şuan gündemde olan parsellerin 10 tanesinin yeşil alan olduğunu kaydetti. Söz konusu yeşil alanın satılabilmesi için öncelikle meclisten bunun kararının geçmesi gerektiğini söyleyen Şenses, böyle bir meclis kararının alınmadığını belirtti. Şuan yeşil alan olarak görülen birçok parselin belediye çalışmalarında arsa olarak göründüğünü kaydeden Hüseyin Şenses, meclis üyelerinin neredeyse tamamının bu parsellerin yerini bile bilmeden oylamaya katıldığını, kendisinin de tüm bunları bildiği için red oyu verdiğini ifade etti. Şenses, 25 binlik planlarda imara giren 363 parseldeki tarlada nasıl bir imar uygulaması yapılacağının da takipçisi olacaklarını belirterek, “Bugüne dek yapılan oylamalarda maddelerin yüzde 40’ına red oyu verdim. Vicdanı olan herkes de bu şekilde davranırdı’ diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10