Belen, Başbakan’a korumalarını sordu

Başbakanlık korumalarının sayıları, silah ve teçhizatları, araç ve gerçeklerinin medyada sık sık yer aldığını ayrıca 21 Şubat’ta Başbakanlık konvoyunun geçişi sırasında protesto

Çerkezköy 19.03.2012 19:11:00 0
Belen, Başbakan’a korumalarını sordu

Başbakanlık korumalarının sayıları, silah ve teçhizatları, araç ve gerçeklerinin medyada sık sık yer aldığını ayrıca 21 Şubat’ta Başbakanlık konvoyunun geçişi sırasında protesto yapan bir gencin Başbakanlık korumaları tarafından dövülmesinin medyada geniş yer aldığını belirten Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, konuyla ilgili Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.

 

KORUMALAR İLE İLGİLİ SORULAR SORDU

 

Bülent Belen önergesinde şu sorulara yer verdi: “Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’ne bağlı kaç memur ve amir vardır? Koruma Müdürlüğü’ne bağlı amir kadronun rütbelere göre dağılımı nedir? 2001 yılı ile 2012 yılı arasında personel sayısı olarak ne kadar fark vardır? Korumalara ait araç, telsiz, silah ve teçhizatın son 10 yılda toplam ve yıllara göre maliyeti nedir? Başbakanlık konvoyundaki araçların 1 yıldaki ortalama yakıt sarfiyatı kaç liradır? Başbakanlık korumalarının protestocu bir genci sokak ortasında dövme yetkisi var mıdır? Söz konusu protestocu genci tartaklayan korumalar hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmadı ise yapmayı düşünüyor musunuz? Medyaya yansıyan görüntülerde protestocuyu döven memurlardan biri “sen kime laf ediyorsun, farkında mısın” diyerek ne demek istemiştir? Bu ülkede eleştiri hakkının engellendiğini düşünüyor musunuz?”

 

Haber / Cem BÜLBÜL
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10