Kent Konseyi’nden Gençlik Rekreasyon Eğitim Kompleksi Projesi

Çerkezköy Kent Konseyi Proje Geliştirme Çalışma Grubu Murat Akay başkanlığında toplandı.

Çerkezköy 19.03.2012 19:23:00 0
Kent Konseyi’nden Gençlik Rekreasyon Eğitim Kompleksi Projesi

Çerkezköy Kent Konseyi Proje Geliştirme Çalışma Grubu Murat Akay başkanlığında toplandı.

 

“FAYDALI PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

 

Önceki gün saat 16.00’da Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlı Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Grup Başkanı Murat Akay, Nisan ayında Kent Konseyi Genel Kurulu’nda sunacakları projeleri ortaya çıkaracaklarını ifade ederek “Çerkezköy’e faydalı olabilecek projeleri hayata geçirmek istiyoruz.  Projelerle ilgili bir sene boyunca çalışma programı hazırlayacağız” dedi. 

 

ÇERKEZKÖY’DE REKRAASYON EĞİTİM KOMPLEKSİ

 

Kent Konseyi Gençlik Rekreasyon Eğitim Kompleksi’ni Çerkezköy’de hayata geçirmek istediklerini ifade eden Akay “Türkiye’deki eğitim sisteminde oluşan yapısal bozuklarla ortaya çıkan ezberci ve kalitesiz eğitim sonucu düşünmeyen, üretmeyen gençlerin yetişmesine ortam hazırlanmaktadır. Bu dejenere olmuş eğitim sisteminde halen yeniden yapılanma ve özgün bir sistem oluşturulmamaktadır. Ayrıca okullarımızın fiziki koşulları ekip ekipman ve donanımlarının olmaması, bu şartların daha da ağırlaşmasına ve eğitimin kalitesizleşmesine sebep olmaktadır. Bu nedenle kent konseyi olarak bu gibi sorunlarla ilgilenmeli ve uygun projeler hayata geçirmeliyiz” dedi.

 

FİNANSMANINI KARŞILAYABİLİRLER

 

Projenin gelir düzeyi düşük, daha çok gecekonduların bulunduğu, eğitim seviyesinin az olduğu mahallelerde kurulmasının amaçlandığını ifade eden Akay, projenin finansmanının Avrupa Birliği fonları, Trakya Kalkınma Ajansı ve belediyeden karşılanabileceğini belirtti. Akay, Kent Konseyi Gençlik Eğitim kompleksi içinde resim atölyesi, yabancı dil laboratuarı, bilgisayar ve internet odası, müzik atölyesi, kütüphane, cep sinema, bale ve dans stüdyosu, rekreasyon alanı, etüd odası, Atatürkçülük dershanesi, hayvanat bahçesi, sevgi butiği ve doğa sevgi bölümünün yer alacağını söyledi. 

 

YARARLARI VAR

 

Projede gönüllülüğün olması gerektiğini ifade eden Akay “Detaylarda anlatılan bölüm ve birimlerde görev alacak deneyimli arkadaşlara ihtiyaç var. Burada gerekli insan kaynağını Sivil Toplum Kuruluşlarından sağlanabilir ve kent konseyi ile ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları bu projede gönüllük esası ile çalışabilir. Proje en başta kent konseyine oluşturduğu bu proje olması diğer ayağında sivil toplum kuruluşları bulunması nedeniyle sivil inisiyatifin oluşması, bununla beraber gençlerimizi kent insanının yararlanabileceği modern bir ortam oluşması, kentlilik bilincinin oluşmasını sağlanması gibi birçok yararları görülmektedir” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10