MHP, belediyeye kiralanan araçları sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Sekreteri Mümin Kolar, muhasip üye Nilay Asbaş ile birlikte dün saat 16.00’da basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 19.03.2012 19:25:00 0
MHP, belediyeye kiralanan araçları sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Sekreteri Mümin Kolar, muhasip üye Nilay Asbaş ile birlikte dün saat 16.00’da basın açıklaması yaptı.

 

ÖZEL İŞLER İÇİN KULLANILIYOR MU?

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından çeşitli birimlerde araç kiralaması suretiyle hizmet alımı yapıldığını belirten Mümin Kolar, bu araçlarla ilgili kamuoyunda ve vatandaşların kafalarında bazı sorular oluştuğunu belirterek bu konuda, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında belediyeye dilekçe sunarak konuya ilişkin sorulara cevap aradıklarını söyledi. Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na dün yaptıkları müracaatta “Belediyemizde kiralık olarak çalıştırılan araçların kiralanması ne şekilde yapılmıştır ve kiralama süresi ne kadardır? Kiralama şartnamesi neler içermektedir? Kiralanan kaç adet araç vardır ve hangi birimlerde kullanılmaktadır? Kiralanan araçların bir tanesine aylık ödenen ücret ne kadardır? Kiralanan araçların bakım, onarım ve yakıt masrafları nasıl karşılanmaktadır? Mevcut kiralanan araçların hepsi bir firmaya mı yoksa çeşitli firmalara mı aittir? Çalışır durumda olup kullanılmayan Belediyemize ait araç var mıdır? Çalıştırılmayan arızalı binek araçlar var mıdır? Var ise tamir edilip çalışması mümkün müdür? Kiralanan araçlar belediye hizmetleri dışında özel işler için kullanılıyor mu? Belediyemizin engelli vatandaşlarımıza tahsis etmiş olduğu engelli aracı belediye yetkilileri ve yakınların çocuklarına öğrenci servisi olarak hizmet veriyor mu” sorularına cevap aradıklarını belirten Mümin Kolar, belediyeden gelecek cevabı da kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

 

Haber /Bahar İMAMOĞLU
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10