İnanç bebek taburcu oldu

Kırklareli Devlet Hastanesi'ndeki doğumundan sonra ortaya çıkan solunum yolu rahatsızlığının tedavisi için 3 hastane gezen Reyna ve Aydın Şeneker çiftinin dördüncü çocuğu İnanç Bebek, 27 gün s

Bölgede Gündem 20.03.2012 20:04:00 0
İnanç bebek taburcu oldu

Reyna Şeneker, dördüncü çocuğu İnanç'ı geçen 9 Şubat tarihinde Kırklareli Devlet Hastanesi'nde dünyaya getirdi. Doktorlar tarafından bebeğin 'Mekonyum aspirasyon sendromu' (bebekleri anne karnındayken etkileyen solunum hastalığı) geçirdiğinin tespit edilmesi üzerine İnanç Bebek, önce ambulansla Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, daha sonra ise daha iyi tedavi şartları taşıdığı gerekçesiyle 15 Şubat günü ambulansla İstanbul Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada kalp bölümündeki yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı gerekçesiyle İnanç Bebek, 21 Şubat tarihinde Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle Çorlu Özel Şifa Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde alınmıştı. Hastanede 27 gün kalarak tedavi edilen İnanç Bebek dün taburcu edildi.

 

”SAĞLIK DURUMU ÇOK İYİ”

 

Çorlu Özel Şifa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdar Yılmaz, 27 gün süren tedavinin ardından İnanç bebeğin sağlığına kavuştuğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Hastanın geldiğinde kalp yetmezliği, zatürre ve Mekonyum Aspirasyonu şikayetinin olduğunu belirten Yılmaz “23 günü yoğun bakım olmak üzere gereken tedavilerinin tamamı yapıldı. Hastamız tedavi sonrasında normal odaya çıkarıldı ve bir süre daha gözetim atında tutuldu. Bebeğimizin sağlık durumunun iyi olmasıyla taburcu edildi” dedi. Bebekleri iyileştiği için çok mutlu olduklarını ifade eden Reyna ve Aydın Şeneker çifti, İnanç bebeği de alarak Kırklareli'ndeki evlerine döndü.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10