Afet ve Acil Durum Ön Araştırması tamamlandı

Trakya Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında gerçekleştirilen Tekirdağ İli Afet ve Acil Durum Planı Ön Araştırması Projesi önceki gün düzenlenen kapanış toplantısı ile tamamlan

Tekirdağ 20.03.2012 20:05:00 0
Afet ve Acil Durum Ön Araştırması tamamlandı

Trakya Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında gerçekleştirilen Tekirdağ İli Afet ve Acil Durum Planı Ön Araştırması Projesi önceki gün düzenlenen kapanış toplantısı ile tamamlandı.

 

RAPORLAR SUNULDU

 

Ön araştırmalar sonucu hazırlanan tehlike ve risk analizi raporlarının sunulduğu toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, Trakya Kalkınma Ajansı Mehmet Gökay Üstün ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. Tekirdağ’ın olası afet durumlarına hazırlıklı olması amacıyla yürütülecek gerekli çalışmaların yapıldığı Tekirdağ İli Afet ve Acil Durum Planı Ön Araştırması Projesinin çıktıları Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen kapanış töreninde kamuoyu ile paylaşıldı. Saat 14.00’da Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı’nın konuşmasıyla başlayan program, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol’un konuşmalarının ardından, proje çerçevesinde ilgili raporları hazırlayan danışmanlık firmasının sunumuyla devam etti.

 

AFET RİSKİ DEPREMLE SINIRLI DEĞİL

 

Afetler yaşanmadan önce risklerin çok iyi yönetilmesi gerektiğini ifade eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, afet denildiğinde akla öncelikle depremin geldiğini ancak Trakya’da afet risklerinin depremle sınırlı kalmadığını hatırlattı. Üstün, bölge illerinin tamamını kapsayan bir stratejik afet raporunun hazırlanmasının da gündemlerinde olduğunu belirtti.

 

BÜTÇE 30 BİN TL

 

30 bin TL’lik bütçe ile hazırlanan ve maliyetinin yüzde 78’i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Tekirdağ İli Afet ve Acil Durum Planı Ön Araştırması Projesi 8 Şubat’ta Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın katılımıyla düzenlenen proje açılış toplantısı ile başlamıştı. Olası tehdit ve tehlikeleri içeren ve sürdürülebilir bir yapıya sahip olan bir İl Afet ve Acil Durum Planı hazırlanması için gereken ön araştırmaları yapmayı hedefleyen proje, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Tekirdağ İl Özel İdaresi’nce hazırlanarak Trakya Kalkınma Ajansı’nın Doğrudan Faaliyet Desteğini almaya hak kazanmıştı.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10