Kaldırımlarda kırıp dökmeye son

Çerkezköy Altyapı Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Belediye Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş başkanlığında yapıldı. Toplantıda, ilçede yapılan kaldırım çalışmaları, aydınl

Çerkezköy 22.03.2012 21:41:00 0
Kaldırımlarda kırıp dökmeye son

Çerkezköy Altyapı Koordinasyon Kurulu Toplantısı dün saat 10.30’da Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş başkanlığında gerçekleştirildi.

 

ÇALIŞMALARA 15 NİSAN’DA BAŞLANACAK

 

Fen İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak ilçede yapılacak kaldırım çalışmaları görüşüldü. Bağlık, İstasyon, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Fatih Mahallelerinde kaldırım çalışması yapılacağını belirten Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, tüm çalışmalara 15 Nisan’da başlanacağını ifade etti. GAZDAŞ, TREDAŞ ve Türk Telekom yetkililerinin çalışmalar kapsamında, abone bağlantı çalışmalarını, kaldırım geçişlerini, kaldırımların üzerine konuşacak prekast elemanlarının bulunduğu alandan yapılabileceğini söyleyen Gümüş, bu sayede kırma ve dökme işlemlerine gerek kalmayacağını kaydetti. 

 

BAŞKAN ERTEM SÜRECİ HIZLANDIRACAK

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Öztrak Caddesi’nde belediyenin yapacağı çalışmalar öncesi TREDAŞ’ın yapacağı çalışmalar konuşuldu. Çalışmalar öncesi elektrik hatlarının yeraltına alınması hakkında TREDAŞ yetkililerinden bilgi alan Kemal Gümüş, “Konunun hızlandırılması için Belediye Başkanı Ali Ertem, TREDAŞ yetkilileri ile gerekli görüşmeleri yapacak. Bu doğrultuda çalışmalarımıza yön vereceğiz” diye konuştu. Narin Caddesi’ndeki elektrik direklerinin deplase edilmesi gerektiğini de söyleyen Kemal Gümüş, Çerkezköy Belediyesi ve TREDAŞ ekiplerinin hafta içerisinde bu çalışmalara başlamasının planlandığını kaydetti.

 

AYDINLATMA GİDERLERİNİ BELEDİYE KARŞILAYACAK

 

İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından Barbaros Caddesi Namık Kemal Bulvarı Kavşağı’na Çerkezköy Belediyesi tarafından süs havuzu yapılması konusunun görüşülmesine geçildi. Konu gereği kavşak içerisinde bulunan elektrik direği ve MOBESE direğinin, çalışmaların yapılmasına engel teşkil ettiğini ifade eden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, TREDAŞ tarafından ilgili çalışmaların yapılmasına karar verildiğini söyledi. Daha sonra Başbakanlık Genelgesi kapsamında meydanlarda bulunan projektörlü aydınlatma sistemleri ve sinyalizasyon sistemlerine sayaç takılmak sureti ile belediyenin abone olacağını kaydeden Gümüş, söz konusu alanların aydınlatma giderlerinin belediye tarafından karşılanacağını söyledi.

 

AYDINLATMALAR DEVREYE GİRİYOR

 

Toplantıda Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerindeki aydınlatma sistemi konusu da görüşüldü. Söz konusu caddede aydınlatma çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Kemal Gümüş, aydınlatma sisteminin haftaya devreye alınabileceğini kaydetti. Öztrak Caddesi’ndeki Köşem Kahvesi’nin önündeki kavşak aydınlatması, Emniyet Kavşağı aydınlatması ve Namık Kemal Bulvarı Putzmeister Kavşağı aydınlatma çalışmalarının da tamamlandığını kaydeden Kemal Gümüş, buralardaki aydınlatma sistemlerinin de haftaya devreye alınabileceğini belirtti.

 

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINMALI

 

Narin Caddesi’nden gelen İstanbul bağlantı yolunun çalışmalarına başlanılmadan önce MOBESE sisteminin genişletilmesi gerektiğini söyleyen Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, çalışmaların İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülmesi yönünde karar alındığını kaydetti. Öztrak Caddesi’nde bulunan doğalgaz istasyonunun güvenlik tedbirlerinin alınmasına dair gerekli çalışmaların GAZDAŞ tarafından yapılmasına ilişkin kararın alındığı toplantıda ayrıca, GAZDAŞ’ın Öztrak Caddesi’ndeki çalışmalar öncesi abone bağlantılarına ağırlık vermesi gerektiği kaydedildi.

 

TÜM BİRİMLER HAZIR BULUNDU

 

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ün başkanlık ettiği toplantıya, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Türk Telekom Çerkezköy İşletme Müdürlüğü, Gazdaş, Tredaş ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden temsilciler katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ  
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10