Trakya’nın en büyük barınağı 15 Nisan’da açılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçenin farklı noktalarında yapılan kaldırım, yol ve diğer çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan otoban bağlantı yollarıyla ulaşıma dair sıkıntı

Çerkezköy 22.03.2012 21:45:00 0
Trakya’nın en büyük barınağı 15 Nisan’da açılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçede yapılan altyapı, kaldırım, yol ve köprü çalışmalarını yerinde inceledi.

 

BORDÜR VE BETON ATMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK

 

Dün ilçede yapılan altyapı, kaldırım, yol ve köprü çalışmalarını yerinde incelemek üzere yola çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in ilk durağı Narin Caddesi’ni İstanbul yoluna bağlayan bağlantı yolu oldu. Bölgede altyapı çalışmalarının tamamlandığını, yağmur suyu sistemi döşemesinin gerçekleştirildiğini söyleyen Ali Ertem, en kısa zamanda bordür ve beton atma çalışmalarına başlanacağını ifade etti. Ağustos ayına kadar bütün çalışmaları bitirerek 35 metre genişliğinde olacak yolun tamamlanmasını hedeflediklerini kaydeden Ertem, çalışmaların yapılmasıyla vatandaşların İstanbul yoluna erişim için kullanılan tüm bağlantı yollarının tamamlanmış olacağını söyledi.

 

ULAŞIM SIKINTILARI GİDERİLİYOR

 

Daha sonra Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’ndeki yol genişletmesi ve kaldırım çalışmalarını inceleyen Başkan Ali Ertem, bu bölgede daha önce toprak ve kıvrımlı bir yol bulunduğunu, şimdi ise dümdüz asfalt bir yol yapıldığını kaydetti. Yapılan yol genişletme ve kaldırım çalışmaları ile bölgede ulaşım adına hiçbir sıkıntı yaşanmamasının hedeflendiğini söyleyen Ertem, Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’ndeki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti. Ali Ertem’in incelemeler kapsamındaki bir sonraki durağı ise yeni yapılan Hayvan Barınağı oldu. Ali Ertem, burada Veteriner Şevket Halimoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

TRAKYA’DA BENZERİ YOK

 

Çerkezköy’ün 400 hayvan kapasiteli bir Hayvan Barınağı’na sahip olacağını söyleyen Veteriner Şevket Halimoğlu, “Biz başıboş hayvanları topluyoruz. Bakımlarını yapıyoruz. Gerektiği takdirde ameliyatlarını gerçekleştiriyor, kuduz aşılarını yapıyoruz. Hayvanlar burada kendi başlarının çaresine bakacak duruma gelinceye kadar saklanıyor ve bakımları gerçekleştiriliyor. Daha sonra da kanun gereği alındıkları ortama geri bırakılıyor” dedi. Trakya’da bu kapasitede başka bir Hayvan Barınağı olmadığını söyleyen Halimoğlu, yeni barınağın Trakya’da örnek teşkil edeceğini ifade etti.

 

RESMİ AÇILIŞ 15 NİSAN’DA

 

Çevre Belediyelerin de başıboş hayvanları buraya getirip daha sonra geri almak kaydı ile teslim edebileceğini söyleyen Ertem, Organize Sanayi Bölgesi’nin de bir hayvan barınağı yapması gerektiğini kaydetti. Barınaktaki tüm çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Ertem, 15 Nisan’da yeni Hayvan Barınağı’nın resmi açılışının yapılabileceğini ifade etti. İlçe sınırları dışında diğer belediyeler tarafından toplanan sokak hayvanlarının Çerkezköy’e bırakıldığına ilişkin haberler hakkında da konuşan Ertem, kulağında başka belediyelere ait küpe bulunan hayvanların tespit edilmesini ve bunlar hakkında bir dosya hazırlanmasını istedi. Barınak için gerekli olan tüm malzemelerin yeniden alınacağını söyleyen Ertem, eski barınaktan hiçbir eşyanın buraya getirilmeyeceğini ifade etti.

 

YÜZME HAVUZU YAPILMALI

 

Belediye Başkanı Ali Ertem, daha sonra İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu. En başından beri buraya yarı Olimpik bir yüzme havuzu yapılması taraftarı olduğunu söyleyen Ertem, Çerkezköy’ün şu aşamada ikinci bir Kapalı Spor Salonu’na ihtiyacı olmadığını belirterek, “Bizim Kapalı Spor Salonumuz ihtiyacımızı karşılıyor. Ayrıca birçok okulumuzda da kapalı spor salonu var. Fakat bir yüzme havuzu yok. Çerkezköy’ün ikinci bir kapalı spor salonundansa bir yüzme havuzuna daha çok ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bodrum katına masa tenisi, kantin, kafeterya yapılabilir. Ayrıca bodrum katta güreş salonu da yapılmasını planlıyoruz” diye konuştu.

 

20 METRE GENİŞLİĞİNDE YOL YAPILACAK

 

Hikmet Uğraş Caddesi’ni İstanbul yoluna bağlayan bağlantı yolundaki çalışmaları da inceleyen Başkan Ertem, çalışmaların tamamlanmasının ardından söz konusu bağlantı yolunun 800 metre uzunluğunda olacağını söyledi. Bir ay içerisinde ihaleye çıkarılacak olan bağlantı yolunun duble yol şeklinde yapılacağını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Yolun iki tarafı da 7.5 metre genişliğinde olacak. Ayrıca ortada 1 metre genişliğinde refüj bulunacak. Kaldırım genişlikleri de 2’şer metre olacak. 800 metre uzunluğundaki bağlantı yolunun genişliği toplamda 20 metre olacak” dedi. İncelemelerde Ertem’e eşlik eden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz da yapılan çalışmalar hakkında Başkan Ertem’e bilgi verdi.   

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10