Çerkezköy OSB 100 bin fidan dikecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi(ÇOSB) 100 bin ağaç projesine Çerkezköy-İstanbul Tem Otoyolu güzergahında devam ediyor. Çerkezköy OSB olarak 100 bin ağacı dikeceklerini ifade eden ÇOSB Yönetim Kurul

Çerkezköy 23.03.2012 20:38:00 0
Çerkezköy OSB 100 bin fidan dikecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin “100 bin ağaç projesi” devam ediyor.

 

PROJE DEVAM EDİYOR

 

Önceki gün düzenlenen fidan dikimi öncesinde Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Gürdal Adal, Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun Çerkezköy-İstanbul Tem Otoyolu üzerinde gazetecilerle incelemeler yaptı. Yapılan incelemenin ardından Sarıoğlu ve beraberindekiler hep birlikte fidan dikti. 

 

“100 BİN AĞAÇ DİKECEĞİZ”

 

Tübitak’ın yaptığı ölçümler sonrasında Çerkezköy’ün havasının karbon salımının giderilmesi için en az 100 bin ağaç dikilmesi için bu kampanyayı başlattıklarını ifade eden Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu “Çerkezköy –İstanbul tem yolunda Tugay kavşağından gişelere kadar 44 bin fidan dikmeyi düşünüyoruz. Şuana kadar 16 bin fidan dikildi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak 100 bin ağacı dikmekle kalmıyoruz, sulama ve bakımını da üç yıl boyunca yapacağız. Başkaları gibi dikip unutmayacağız. 3 yıl sonunda Orman Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz” dedi. 

 

10 NİSAN’DA TAMAMLANACAK

 

Çerkezköy-Çorlu karayolunda bulunan 28 hektarlık alana da 44 bin ağaç dikileceğini ifade eden Sarıoğlu “Ocak ayında sonunda başlanan proje kapsamında sedir, toprak, asya, tesbih, dişbudak, çınar, yalancı akasya, Akçaağaç ve çalı türleri ekilecek. Bizim gelecek nesillere bırakacağımız en güzel mirasımız çevremizdir. Bunu da en güzel şekilde koruyarak onlara teslim etmeliyiz” dedi.  Tugay kavşağından-Çerkezköy Gişelerine kadar olan dikimin 10 Nisan’da tamamlanacağını ifade eden Ziraat Mühendisi Buğra Ertuğrul da “25 çalışanla birlikte fidan dikimlerimiz devam ediyor. 10 Nisan tarihine kadar 5 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10