Üniversitelilere “Başarı, Liderlik ve Motivasyon”u anlattı

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı kendine bağlı olan Yurt -Kur Genel Müdürlüğüne bağlı illerdeki yurtlardaki öğrencilere yönelik yürüttüğü kişisel gelişim projesi kapsamÄ

Çerkezköy 25.03.2012 18:03:00 0
Üniversitelilere “Başarı, Liderlik ve Motivasyon”u anlattı

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı kendine bağlı olan Yurt -Kur Genel Müdürlüğüne bağlı illerdeki yurtlarda kalan ve üniversite okuyan öğrencilerin kişisel gelişim seminerleri vererek onların hayata hazırlanmaları için kişisel yatırım olan “Başarı-Liderlik ve Motivasyon” konferansı vermeye devam ediyor.

 

SEMİNER DÜZENLENDİ

 

Önceki gün de Karaağaç Öğrenci Yurdu’nda Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik “Başarı-Liderlik ve Motivasyon” konulu konferans düzenlendi. Saat 17.00’da düzenlenen seminere Yurt Kur Edirne Bölge Müdürlüğünden Yurt İdare İşletme Şube Müdürü Mevlüt Turhan, Yurt İdare İşletme Şefi Emin Gürel, Yurt Müdürü Erdal Tutar ve yaklaşık 200 öğrenci katıldı.

 

AKADEMİK BİLGİLER VERDİ

 

Seminer öncesi konuşma yapan Yurt Müdürü Erdal Tutar, bu tür eğitim seminerlerin öğrenciler için çok faydalı olduğunu ve öncelikle öz güveni artırdığını belirterek, öz güveni olan kişinin daha başarılı olduğunu söyledi. Yurt-Kur Karaağaç Öğrenci Yurdunda verilen konferansta Doç.Dr. Abdurrahman Kılıç öğrencilere  "Liderlik, Başarı ve Motivasyon" konusunu anlattı.

 

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

 

Liderliğin en büyük hedefinin insanların psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu belirten Kılıç, insanın temel ihtiyacının kaile alınmak, kabul edilmek, kendini değerli ve yetenekli hissetmek ile sevilmek olduğunu örneklerle açıkladı. Kılıç, bunları yaparken de liderlerin insanlara değer, kulak ve güven vermeleri gerektiğinin de altını çizdi. Seminerin ardından Doç.Dr. Abdurrahman Kılıç öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10