“Devletin dayattığı değil, bireyin istediği bir eğitim sistemi”

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, eğitimde reform tartışmalarında muhalefetin savunduğu 8 yıllık kesintisiz eğitim modeline sert eleştirilerde bulundu. Çizen, '4+4+4 devletin dayattığı bir e?

Çerkezköy 27.03.2012 21:01:00 0
“Devletin dayattığı değil, bireyin istediği bir eğitim sistemi”
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen 4+4+4 yasa tasarısı hakkında açıklama yaptı.
“DARBE ÜRÜNÜ 8 YILLIK EĞİTİM SİSTEMİNİ DEĞİŞMESİNE KARŞI ÇIKIYORLAR”
Yeni eğitim reformuyla, özellikle ikinci 4 yılda, öğrencilerin, demokratik devlet anlayışının bir yansıması olarak kendi tercihlerine göre eğitim almaları fırsatının doğduğunu ifade eden Çizen, muhalefetin, Ergenekoncu yapılanmanın avukatlığına soyunduğu gibi, darbe ürünü 8 yıllık eğitim sisteminin değişmesine de ısrarla karşı çıktığını belirterek “Oysa, 4+4+4 esnek bir eğitim sistemi getiriyor. Yani, devletin dayattığı bir eğitim sistemi değil, bireyin kendi tercihi olan bir eğitim sistemi” dedi. 
“HEDEF, HERKESİ HAYATA HAZIRLAMAK”

Bu sistemle hedeflerinin kız erkek ayrımı yapmadan herkesi hayata hazırlamak olduğunu söyleyen Çizen “Diğer ülkelere baktığımızda ülkemizdeki zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılmasında geç bile kaldığımız söylenebilir. Bu yasa gençlerimizin yetenekleri doğrultusunda eğitilmesini öngörüyor. Hükümetimizin hedefi ülkemizi 2023 yılında mutlu ve kendine yeten bireyleriyle dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi haline getirmektir. Bu ülkenin çocukları ve gençleri çok daha iyisine sahiptir” diye konuştu.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10