Yüceer, Verem Savaş dispanserlerini sordu

Çorlu Nusratiye Mahallesi’nde hizmet veren Verem Savaş Dispanserinin kötü durumda olduğu için boşaltılarak Çorlu Emlak Mahallesi’nde Aile sağlığı merkezinin bahçesinde sağlık koşullarına

Çerkezköy 27.03.2012 21:33:00 0
Yüceer, Verem Savaş dispanserlerini sordu

Çorlu Nusratiye Mahallesi’nde hizmet veren Verem Savaş Dispanserinin kötü durumda olduğu için boşaltılarak Çorlu Emlak Mahallesi’nde Aile sağlığı merkezinin bahçesinde sağlık koşullarına uygun olmayan şekilde hizmet verdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, sunduğu soru önergesi ile konutu meclis gündemine taşıdı.

 

“VEREM, CİDDİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR”

 

Veremin, hem dünyada hem de ülkemizde ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve bu önemli hastalıkla savaşmak, halkı hastalığa karşı bilinçli hale getirmek ve sağlıklarına kavuşturmak için Verem Savaş Dernekleri ve Verem Savaş Dispanserlerinin kurulduğunu belirten Yüceer “Özellikle dispanserler hastanın sosyal güvencesi olsun ya da olmasın, hastanın sosyal özelliklerini dikkate almaksızın tedavi sürecinde tetkik ve tedaviyi ücretsiz yapmaktadır. Verem hastalığında dispanserler büyük öneme sahiptir. Fakat ülkemizde büyük iller dışında hastanın en kolay erişebileceği kurum olan Verem Savaş Dispanserlerine bakıldığında gerek ekipman gerekse sağlık personeli bakımından durumun çok kötü olduğu ortaya çıkmaktadır” dedi.

 

“HASTALIĞA ZEMİM HAZIRLIYOR”

 

Çorlu Nusratiye Mahallesi’nde hizmet veren Verem Savaş Dispanserinin de kötü durumda olduğu için boşaltılarak Çorlu Emlak mahallesinde Aile sağlığı merkezinin bahçesinde sağlık koşullarına uygun olmayan şekilde hizmet verdiğini ifade eden CHP Milletvekili Yüceer “55 ilden büyük olan ve Trakya’nın en büyük sanayi kuruluşlarının yer aldığı Çorlu’daki Verem Savaş Dispanseri bir barakada hastalara hizmet vermektedir. Tabelası dahi bulunmayan, kaloriferleri çalışmayan, haftanın iki günü çocuklara aşı yapılan ve günde yaklaşık 200 raporlu hastanın akciğer filmi çektirmek için geldiği dispanserde röntgen makineleri çalışmamaktadır. Bu durum ise hastaları oldukça sıkıntıya sokmaktadır. Verem hastalığının teşhis ve tedavi edildiği dispanserde bir tane tuvalet bulunması ise adeta hastalığa zemin hazırlamaktadır” dedi.

 

BAKAN AKDAĞ’A SORDU

 

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde Türkiye’de kaç tane Verem Savaş Dispanseri vardır? Bu dispanserlerde çalışan sağlık personeli sayısı kaçtır? Verem Savaş Dispanserlerinin denetimi ve kalite kontrolü ne sıklıkla yapılmaktadır? Denetimler sonrasında tespit edilen eksiklikler için nasıl bir yol izlenmektedir? Çorlu’da bulunan Verem Savaş Dispanseri en son ne zaman denetlenmiştir? Bakanlığınızın Çorlu’da bulunan dispanserin durumuyla ilgili bilgisi var mıdır? Eğer varsa Verem kadar önemli bir hastalıkta başvurulacak ilk yer olan Dispanserin bu kadar kötü koşullarda sağlık hizmeti sunuyor olmasını nasıl değerlendirmektesiniz? Bu koşullarda hizmet veren dispanserler gerçekten hastaları sağlığına kavuşturabilir mi?” sorularını sordu.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10