Kitaplar evde tutulmasın

Dünya Kütüphaneler Haftası dolayısı ile Nurullah Narin İlköğretim Okulu öğrencileri dün Çerkezköy Belediyesi Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Sınıf Öğretmeni Tülin Gümülcine Ã?

Çerkezköy 29.03.2012 19:46:00 0
Kitaplar evde tutulmasın

Her yıl Mart ayının son haftası kutlanan Dünya Kütüphaneler Haftası kapsamında Nurullah Narin İlköğretim Okulu 5/D sınıfı öğrencileri dün Çerkezköy Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

 

KÜTÜPHANEYİ ZİYARET ETTİLER

 

Nurullah Narin İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Tülin Gümülcine, dün 5/D sınıfı öğrencileri ile birlikte Dünya Kütüphaneler Haftası kapsamında Çerkezköy Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Öğrencilerin burada Kütüphaneler hakkında bilgiler edindiklerini söyleyen Sınıf Öğretmeni Tülin Gümülcine, “Öğrencilerimiz ayrıca burada kitapları daha yakından tanıma fırsatı buldu. Her gün gerçekleştirilen okuma saatleri kapsamında, ‘Günlük Okuma Saati’ni de bugün burada gerçekleştirdiler” dedi.

 

2011 SONU ÜYE SAYISI 655

 

Ocak ayından bu yana 150 üyelik işlemi gerçekleştirdiklerini belirten Kütüphane Sorumluları Hülya Gümüş ve Müzeyyen Hacıoğlu da “Yazın okulların tatile girmesi sebebi ile yalnızca üyelerimiz kütüphanemizden istifade ediyorlar. Yıl içerisinde 6 ayda bir olmak üzere iki defa üyelik işlemleri gerçekleştiriliyor. Üyeler her yıl üyeliklerini yenilemek zorundalar. 2011 sonu itibari ile toplam üye sayımız 655 olarak gerçekleşti” dedi. Üyeliğin ücretsiz olduğunu belirten yetkililer, “Üye olmak isteyenler kimlikleri ve adresleri belirtilen bir fatura ile gelerek üyelik işlemlerini gerçekleştirebilirler. 16 yaşından küçükler ise üye olmak için velileri ile birlikte gelmek zorundalar” dedi.

 

8 BİN 602 KİTAP BULUNUYOR

 

Çerkezköy Kütüphanesi’nde 2011 yılı sonu itibari ile kitap sayısının 8 bin 502 olduğunu belirten yetkililer, Çerkezköy Belediyesi tarafından dün 100 adet roman tarzında kitap daha bağışlandığını ifade etti. Kütüphanede ayrıca iki tane de bilgisayar bulunduğunu kaydeden kütüphane sorumluları, “Özellikle okul dönemi öğrenciler buraya gelerek ödevleri hakkında araştırmalar yapıyorlar. Ödevlerini slayt eşliğinde hazırlıyorlar ve bu nedenle de bilgisayarlara ihtiyaç duyuyorlar. Bilgisayar sayımız şuan için yeterli fakat bu sayı ilerleyen dönemler için yeterli olmayacaktır. Bu sayının arttırılması gerekiyor” diye konuştu.

 

KPSS ADAYLARI ETÜT SALONUNU TERCİH EDİYOR

 

Kütüphane içerisinde ayrıca bir de etüt odası bulunduğunu ifade eden Kütüphane Sorumluları Hülya Gümüş ve Müzeyyen Hacıoğlu, “Burada özellikle Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için hazırlanan öğrenciler ders çalışıyor. Öğrenciler burada gruplar halinde çalışabilecekleri sessiz bir ortam bulabiliyor” dedi. Kütüphanenin kitap bağışlarını da kabul ettiğini kaydeden Gümüş ve Hacıoğlu, “Roman ve Hikaye tarzı kitap bağışlarını bekliyoruz. Kitapların evlerde boş boş durmaktansa, insanların faydalanabilmesi için kütüphanemize bağışlanmasının daha doğru olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10