Prof. Can, Rektörlüğe adaylığını açıkladı

Trakya Üniversitesi rektörlüğü için adaylığını açıklayan Prof.Dr.Ahmet Can, seçilmesi halinde bu görevi bir kere yapacağını söyledi.

Çerkezköy 30.03.2012 18:10:00 0
Prof. Can, Rektörlüğe adaylığını açıkladı
Trakya Üniversitesi rektörlüğü için adaylığını açıklayan Prof.Dr.Ahmet Can, seçilmesi halinde bu görevi bir kere yapacağını söyledi. Haziran 2012 yılında yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde adaylar netleşmeye başlarken, adaylığını açıklayan isimlerden biri de Mimarlık-Mühendislik Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Can oldu. 2008-2011 yılları arasında dekanlık görevinde bulunduğu anlatan Can, kendi fotoğrafını, sanki görevi bitmiş gibi diğer dekanların yanına astığını kaydetti.
REKTÖRLÜĞÜ BİR KERE YAPACAĞIM

Bu duruma herkesin şaşırdığını anlatan Prof. Dr. Ahmet Can, "Çünkü alışmış herkes, dekan, dekan, bir daha, bir daha. Zannettiler ki ben hep dekan kalacağım. Rektörlüğü de bir kere yapacağım. Ama rektörlük olacak. Bir kısmet olursa bakın, göreceksiniz bunu. Türkiye'deki üniversitelerde bir hata var. Tıp fakültelerinde öğretim üyesi sayısı çok fazladır. Oyları doğal olarak çok oluyor. Tıbbın haricinde bir adayım. İlk altıya girersem benim şansım çok yüksek" diye konuştu. Rektör olduğunda devletin bütün birimlerinin üniversitede bürolarının olacağını açıklayan Can “Modern bir ülkede yasama, yürütme ve yargı vardır. Bunlar birbirinden ayrı şeylerdir. Rektöre üçünü birden verirseniz eğer rektör nitelikli bir insan değilse her türlü yanlışlık oluyor. Ben sadece yürütme ve yönetim yapacağım. Ben yargı yapmayacağım. Kanun çıkarmayacağım” dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10