Yanlış kişiyi vurdular

Ocak ayında Atatürk Meydanı’nda akşam saatlerinde aracından inen şahsı vurarak kayıplara karışan kişi asayiş ekiplerinin çalışması sonucunda yakalandı. Olayı gerçekleştiren ve azmettirdiÄ?

Çorlu 2.04.2012 09:20:00 0
Yanlış kişiyi vurdular
Çorlu’da 25 Ocak 2012’de akşam saatlerinde Atatürk Meydanı yakınlarında meydana gelen silahla yaralama olayının ardından yaralanarak hastaneye kaldırılan İ. V.’nin yanlışlıkla vurulduğu ortaya çıktı.
Olayın meydana geldiği gece yaralama olayını gerçekleştiren şüphelilerin kayıplara karışmasının ardından çalışma başlatan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri şüphelileri kıskıvrak yakaladı.
KAMERA KAYITLARI İNCELEMEYE ALINDI
Atatürk Meydanı’na yakın yerde meydana gelen yaralama olayı sonrasında kayıplara karışan şahsı yakalamak için soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri yaklaşık 50 kişi ile bağlantıya geçti. 50 kişinin bilgisine başvuran polisler olayın meydana geldiği çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Asayiş ekipleri tarafından yapılan görüntü izleme ve tespit çalışması sonrasında olayı gerçekleştiren şahsın kameralara yansıyan görüntülerinden eşkal ve kimliği belirlendi.
KISKIVRAK YAKALANDI
Şahsın kimlik bilgilerine ulaşan ve bir süre takip eden polis ekipleri, takibin ardından U.A.’yı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına aldıkları 20 yaşındaki U. A.’nın ifadesine başvuran Çorlu polisi, silahla yaralama olayının arkasında başka kişilerin olduğunu da belirledi.
BAŞKASINI VURMAK İSTEMİŞLER
Yapılan araştırma ve sorgulama sonrasında U. A.’nın arkadaşlık yaptığı ve bağlantılı olduğu şahısları belirleyen Çorlu polisi, S. A. (33), S. L. (28), O.D.’yi (27) de gözaltına aldı. 3 kişinin iddiaya göre, silahla yaralama olayına maruz kalan İ. V. ile husumetleri olduğu bu yüzden de silahla yaralama olayını gerçekleştiren U. A.’ya bir miktar para verdikleri de iddia edildi. Olayın çözülmesinin ardından, silahla vurulan kişinin yanlış kişi olduğu da ortaya çıktı. Bağlantısı olduğu iddia edilen S. A., S. L., O. D. ve olayı gerçekleştiren U. A.’nın araç sahibi K.G.’yi vurmak istedikleri ancak tam olarak tanımadığı için o akşam aracın sürücü kısmından İ. V.’nin indiği ve silahla yaralama olayını gerçekleştirdikleri iddia edildi.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen U. A. “Silahla yaralama” suçundan tutuklanarak Çorlu Cezaevine, bağlantısı olduğu iddia edilen S. A., S. L., O. D. ise “Silahla yaralamaya azmettirmek” suçundan tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevine gönderildi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10